DIERENBUDDY VAN START IN GEMEENTE GOOISE MEREN

Foto: Dierenbuddy

DIERENBUDDY VAN START IN GEMEENTE GOOISE MEREN

Versa Welzijn start in samenwerking met de Dierenbescherming nu ook voor de inwoners van de gemeente Gooise Meren met Dierenbuddy. Dierenbuddy biedt een helpende hand aan senioren en chronisch zieken wanneer ze zelf niet meer volledig in staat zijn om voor hun huisdier te zorgen. De komst van Dierenbuddy wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Gooise Meren.
Senioren en chronisch zieken zonder een sociaal netwerk om zich heen en zonder de nodige financiële middelen komen in aanmerking voor Dierenbuddy. Dankzij de extra hulp kunnen mens en dier zolang mogelijk samen blijven en wordt ook eenzaamheid tegen gegaan. Voor veel huisdierbezitters is hun dier erg belangrijk en Dierenbuddy biedt graag een helpende hand.

VRIJWILLIGERS NODIG

Om Dierenbuddy in de gemeente Gooise Meren te laten slagen zijn er vrijwilligers nodig. Een Dierenbuddy-vrijwilliger helpt klanten bij het verzorgen van hun huisdier. Het gaat om praktische hulp zoals het schoonmaken van de kattenbak of de vogelkooi, een lange wandeling met de hond maken of met het dier naar de dierenarts. Het is erg dankbaar werk, maar niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging, een belangrijke signalerende rol met betrekking tot het welzijn van het dier maar ook van de eigenaar. Je moet als vrijwilliger goed met ouderen en hun vaak oude dier weten om te gaan.

WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken mensen die affiniteit hebben met huisdieren en ervaring hebben met de omgang met ouderen en/of chronisch zieken. Als vrijwilliger heb je bovendien een stabiele persoonlijkheid, levenservaring, ben je pro – actief, geduldig en betrouwbaar. Daarnaast beschik je over goede sociale – en communicatieve vaardigheden. Je komt je afspraken stipt na en je bent bereid je voor minimaal een half jaar, gedurende minimaal een dagdeel per week, als Dierenbuddy in te zetten. Verder beschik je een VOG verklaring (Verklaring Omtrent Gedrag).

MAAK HET VERSCHIL

Als Dierenbuddy heb je de mogelijkheid een belangrijke bijdrage aan het welzijn van zowel dier als mens te leveren. Immers het dier en het baasje kunnen met jouw hulp zo lang mogelijk bij elkaar blijven. Je gaat onderdeel uitmaken van een team van collega-vrijwilligers die je graag ondersteunen en adviseren onder leiding van de lokale coördinator Dierenbuddy Gooise Meren.

KOM JIJ ONS HELPEN?

Neem contact op met de lokale coördinator Dierenbuddy van Versa Welzijn via:
Telefoon 06 53195285

Reacties