Helpen maakt happy, Huizen voor elkaar, Vrijwilligers gezocht

Foto:

Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Liefdewerk oud papier!

Het koor C.O.V. Excelsior geeft jaarlijks een groot concert. Om dit te financieren doen zij maandelijks mee met de papierinzameling in de wijken rond de Gemeenlandslaan. Wil jij een paar uurtjes helpen en breng jij wat spierkracht en lenigheid mee? De term ‘liefdewerk oud papier’ bestaat dus nog steeds. Je rijdt door de wijk en leegt de blauwe kliko’s. Met deze extra inkomsten is het koor erg blij. Doe je mee op de 1e of 2e dinsdag ?

Theater technicus

Sherpa heeft een mooie theaterzaal op de Eikenlaan in Eemnes. Voor dat theater zoeken zij advies en assistentie bij de techniek. Het is een middelgroot theater met plaats voor circa 100 mensen. Er is in het verleden veel goede beeld- en geluidstechniek geïnstalleerd maar de kennis daarover is niet meer aanwezig. Je werkt zelfstandig of samen met een team. Ben jij een vast moment in de week beschikbaar?

Facilitaire ondersteuners voor inloopcentrum

Het gebeurt regelmatig dat er activiteiten worden gehouden buiten de openingstijden van het inloopcentrum van Viore. De ruimtes worden in de avonden en weekenden verhuurd aan derden. Voor deze momenten moet het gebouw worden geopend en afgesloten, de ruimtes naar wens worden ingericht, (geluids)apparatuur gecheckt en koffie en thee verzorgd. Hiervoor zijn ze een poule aan het samenstellen van een paar mensen die dit op afroep en in onderling overleg kunnen doen. Als facilitair ondersteuner werk je zelfstandig en oplossingsgericht. Je hebt bij voorkeur een achtergrond op het vlak van hotelschool of catering, o.i.d.

Sport kijken, kaartje leggen

Joop (92) is sinds het overlijden van zijn vrouw vaak alleen en vindt het soms moeilijk om de dag door te komen. Af en toe een bezoekje, kopje koffie, praatje, samen sport kijken, wandelingetje met de scootmobiel of een kaartje leggen zou hem veel goed doen. Joop schenkt trouwens ook heerlijke sapjes en heeft als oud-horeca man de gastvrijheid hoog in het vaandel. Omgeving Oude Dorp.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – www.huizenvoorelkaar.nl

Reacties