Flowerpower en nostalgie: 50 jaar Woodstock komt naar Bussum

Foto:

Flowerpower, nostalgie en hele goede muziek

CULTDOCUMENTAIRE WOODSTOCK IN FILMHUIS BUSSUM

 

Op zondagavond 18 augustus komt – precies vijftig jaar na dato – het legendarische muziekfestival Woodstock opnieuw tot leven.

Op die avond vertoont Filmhuis Bussum om 19.00 uur de speciale ‘director’s cut’ van de documentaire dieMichael Wadleigh in 1970 over ‘de moeder aller festivals’ maakte.

Kaartjes voor deze bijzondere vertoning, die een geweldig tijdsbeeld schetst en bomvol onvergetelijke popmuziek zit, zijn te koop aan de kassa of via de website van Filmhuis Bussum.

 

Three Days of Peace and Music 

Woodstock, het eerste megagrote muziekfestival ooit, vond plaats tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969.

Het werden ‘Three Days of Peace and Music’ waarin ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 met een Oscar werd bekroond.

Om vijftig jaar Woodstock te vieren, komt de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de bioscoop en natuurlijk ook in Filmhuis Bussum. Een avond gegarandeerd kijk- en luisterplezier, nostalgie én een opkikker voor het historisch besef van de generaties van na die tijd. 

 

Filmhuis Bussum is gevestigd aan de Brediusweg 1, midden in het centrum van Bussum. Doel van Filmhuis Bussum is films te vertonen met een artistieke en/of culturele waarde en films die te weinig aan bod komen in het commerciële circuit.

In 2018 trok het Filmhuis ruim 63.000 bezoekers.

Reacties