Genieten van het grachtenfestival deze week t/m zaterdag …

Foto: Nicole's Gooisch Blad

Grachtenfestival in Gooi & Vecht officieel van start 

BUSSUM – Op maandag 12 augustus is het Grachtenfestival in Gooi & Vecht officieel geopend bij Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival, was aanwezig voor de feestelijke gelegenheid, net als Maarten van Dijk (wethouder gemeente Stichtse Vecht) en Jan-Jaap de Kloet (wethouder gemeente Wijdemeren en voorzitter van het regionale programma Cultuur en Recreatie Gooi en Vechtstreek).

Door het onstuimige weer moest van de binnentuin worden uitgeweken naar de Grote Kapel, maar deze bood een minstens zo indrukwekkend decor voor de twee drukbezochte concerten. 

Na deze openingsconcerten strijkt het Grachtenfestival nog op vijf locaties verspreid over Gooi & Vecht neer voor een tiental gratis concerten, bij Ottenhome in Kortenhoef, de Van Houtenkerk in Weesp, de Botterwerf in Huizen en de Groene Afslag in Laren.

Bij slecht weer zijn er binnen- locaties geregeld voor de concerten.

Het concert op Forteiland Pampus was al snel uitverkocht, maar voor de overige concerten hebben bezoekers geen entreebewijs nodig. 

Uitbreiding buiten Amsterdam Met deze reeks concerten breidt het Grachtenfestival – het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en wereldmuziek, met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties – voor het eerst groots uit naar een andere regio.

Wie de ‘rising stars’ van de toekomst wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival in Gooi & Vecht!

Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. 

Samenwerking

In samenwerking met Toerisme Gooi & Vecht, Regio Gooi en Vechtstreek, gemeente Amsterdam en de Metropool regio Amsterdam breidt de organisatie van het Grachtenfestival uit: “De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival” aldus Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival. 

Programma 

  • Maandag 12 augustus a.s. om 14:00 en 16:00 uur bij Buitenplaats Doornburgh (Maarssen) 
  • Dinsdag 13 augustus a.s. om 19:00 en 21:00 uur in de haven van Ottenhome (Kortenhoef) 
  • Woensdag 14 augustus a.s. om 19:00 en 21:00 uur in de Van Houtenkerk (Weesp) 
  • Woensdag 14 augustus a.s. om 19:00 en 21:00 uur bij De Botterwerf (Huizen) 
  • Vrijdag 16 augustus a.s. om 10:30 uur afvaart naar Forteiland Pampus (Muiden) 
  • Zaterdag 17 augustus a.s. om 11:00, 13:00 en 16:00 uur bij De Groene Afslag (Laren) 

Kijk op www.vvvgooivecht.nl/grachtenfestival voor meer informatie en het actuele programma. 

Reacties