Thriller speelt zich af in ’t Gooische Reservaat…

Foto: Vicky Keulen PhotograVics

De Verleiding in het reservaat. 

 

’t Gooi is van oudsher een inspiratiebron voor schilders en schrijvers en dat is het nog steeds. Gecompliceerde vriendschappen, verstoorde familierelaties, rijkdom, haat, liefde en jaloezie: er zijn voldoende ingrediënten te vinden voor een Gooische thriller. 

Een aantal jaren geleden verscheen ‘Het reservaat’ van Liselotte Stavorinus, dat al voor de publicatie van het boek de gemoederen behoorlijk bezig hield omdat sommigen vreesden dat er Gooische geheimen in vermeld zou worden. ‘Sta ik er in?’ was een veelgehoorde vraag, vergezeld door een bezorgde blik. Dat was natuurlijk niet het geval en dat was ook nooit de opzet van Stavorinus, het was tenslotte fictie. 

‘Het reservaat’ was behalve een spannende thriller echter wel heel herkenbaar door de beschrijvingen van ’t Gooi en zijn bewoners en daardoor zowel spannend als vermakelijk en het werd uiteindelijk zelfs het best verkochte boek van de Gooische boekhandel ooit.

Een aantal maanden na het verschijnen van het boek volgde totaal onverwachts een rechtszaak, aangespannen door Saskia Noort en haar uitgeverij Ambo Anthos tegen Liselotte Stavorinus en haar uitgever, de Crime Compagnie uit Laren. Reden daarvoor was dat Noort van mening was dat ‘Het reservaat’ dezelfde kenmerken vertoonde als haar boek ‘De eetclub’. Maar Stavorinus is geboren en getogen in Laren en is dus een echte Gooische vrouw avant la lettre. Ze had geen enkel ander boek nodig voor inspiratie en beschrijft slechts haar eigen woonomgeving. Bergen NH (De Eetclub) en ’t Gooi (Het Reservaat) lijken nou eenmaal erg op elkaar. Het zijn allebei kunstenaarsdorpen waar tegenwoordig SUV’s rond rijden, waar hetzelfde soort families wonen, goede vriendinnen toch geheimen voor elkaar blijken te hebben en waar huwelijksproblemen met veel witte wijn worden verzacht. Natuurlijk is dit gechargeerd maar het gaat er maar om dat dit soort zaken in allerlei ‘reservaten’ in Nederland plaatsvinden.

De uitspraak van de rechtbank was in ieder geval zeer duidelijk, de claim was totaal onterecht en Stavorinus en de Crime Compagnie wonnen op alle fronten.

Nu verschijnt er in september een nieuwe thriller van Liselotte Stavorinus. 

Ook in dit boek weer herkenbare Gooische elementen en spannende verhaallijnen die uiteindelijk allemaal met elkaar vervlochten blijken te zijn. 

Het verhaal gaat over Edward van Vrijberghe de Koning, de jongste zoon uit een ‘oud geld’ familie uit Blaricum. Hij is nieuwsfotograaf en altijd het zwarte schaap in zijn familie geweest maar daar lijkt verandering in te komen wanneer hij een prestigieuze prijs wint met een van zijn foto’s. Zakenman en advocaat Robert Ambrosius benadert hem met een bijzondere opdracht. An offer he can’t refuse. Vanaf dat moment belandt Edward in een gevaarlijke driehoeksverhouding met de advocaat en zijn bloedmooie vrouw. Liefde, lust, wraak en jaloezie blijken een desastreuze combinatie.

Liselotte Stavorinus heeft op zaterdag 28 september een boekpresentatie in de Larense Boekhandel aan de Naarderstraat in Laren  van 15.00 uur tot 17.00 uur waar zij een exemplaar van de nieuwe thriller ‘De Verleiding’ voor u kan signeren. 

 

 

Reacties