Helpen maakt happy, Huizenvoorelkaar

Foto:

Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Zit gastvrijheid in jouw genen?

Dan komt jouw talent tot zijn recht in de koffiekom bij Tijd voor Meedoen. Je maakt tijd voor een praatje als dat nodig is, schenkt een lekker kopje koffie en bij onze wekelijkse lunch serveer je de gerechten mee uit. Je bent bezig in een leuk team en vindt voldoening. Tijd voor Meedoen staat voor zingeving, kansen en een uitdaging om voor jezelf je mogelijkheden te zien. Lijkt het je leuk om het team te komen versterken?

Magazijn hulp

Bij de Voedselbank in Huizen worden in het magazijn goederen gelost, gesorteerd en verwerkt voor de 7 uitgiftepunten in het Gooi en omstreken. Cliënten halen hier wekelijks hun voedselpakket. Van maandag t/m donderdag wordt er hard gewerkt om alle onderdelen in het magazijn te verwerken. Er zijn voldoende hulpmiddelen beschikbaar, zoals een elektrische pallet heffer en pompwagens, maar natuurlijk wordt er ook getild en is een goede lichamelijke conditie onmisbaar! Ben jij enthousiast, betrokken en houd je van stevig werk? Reageer dan snel.

Gezellig het dorp in

Corry (81) woont wat afgelegen, is slecht ter been en wil graag af en toe naar het dorp. Lekker lunchen bij Insolar of een keer naar de markt. Welke dame wil haar vergezellen? Je hoeft niet in het bezit te zijn van een auto. Corry regelt een taxi. Liefst op dinsdag of vrijdag. Vrijwilligerscentrale Thuishulp helpt mensen voor wie andere hulp niet haalbaar of betaalbaar is. Zij brengen je graag in contact met Corry.

Taalcoach

Taal is onze bindende factor! Wil jij nieuwe Nederlanders helpen met de Nederlandse taal? Je gaat één-op-één aan de slag met een anderstalige dame of heer.
Samen gaan jullie in gesprek. Praten staat centraal. Je kunt samen een boek lezen, bespreken wat er in de krant staat of samen op stap. Jullie stellen samen een doel waar je naar toe werkt. Je spreekt wekelijks af voor 1 á 1,5 uur met als doel om de anderstalige goed te laten integreren in de Nederlandse maatschappij.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – www.huizenvoorelkaar.nl

Reacties