Biertje? Gooisch Bierfestival zondag 15 september 2019 bij Foodhal Mout

Foto: Rick Mandoeng Fotografie

Ruim 30 bieren op tap van 6 Nederlandse brouwerijen en een lokale cider van De Hoorneboeg.

Dit keer zit het festival boordevol cultuur: de Hilversumse cultuurinstellingen trappen het seizoen af en laten zien wat ze in huis hebben.
Ook kun je zweven in een vintage zweefmolen, flipperen en een potje jeu-de-boules spelen met vrienden.

Kijk op www.gooischbierfestival.nl of lees het hele persbericht 🙂

Hilversum opent het Cultureel Seizoen op het Gooisch Bierfestival

Na twee succesvolle edities wordt op het Marktplein van Hilversum voor Foodhal Mout op zondag 15 september voor de derde keer het Gooisch Bierfestival gehouden.
Vanaf 13.00 uur zijn er meer dan 30 mooie bieren van 6 Nederlandse brouwerijen te proeven. Natuurlijk worden alle bieren van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum zelf van stal gehaald. “Het festival kent een uitbundige sfeer en zit dit jaar boordevol cultuur doordat Hilversum het Cultureel Seizoen opent tijdens het festival”, vertelt organisator Guido de Wit, “zo kan er genoten worden van ingetogen én energieke bands van De Vorstin, Theater Gooiland en Dudok Festival en zijn er optredens, pub-quizzen, een pop-up museum, virtuele wandelingen en workshops van Hilversumse cultuurorganisaties”.

Ruim 30 mooie bieren op tap
Biersommelier en mede-organisator Arjanneke van den Berg vertelt: “Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps. Nederlandse brouwerijen als De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met prachtige bieren als ‘Hank in de Dank Tank’, ‘Grappapolis’ en ‘Freewheel’. Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Ook zijn er professionele proeverijen met uitleg over de bierstijlen, is er een Bier Bizz Quizz (BBQ) en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcohol bier van de brouwerij Gooisch Licht.
Hilversum opent het Cultuur Seizoen 2019-2020
Stef van Breugel van Museum Hilversum legt namens de cultuurinstellingen uit: “Dit wordt echt een bijzondere editie, want rond het terras op het plein is er dit keer van alles te beleven. Hilversum opent het Cultuur Seizoen 2019-2020 tijdens het Gooisch Bierfestival en je komt ogen en oren tekort. Hilversumse cultuurinstellingen laten zien wat ze in het seizoen 2019-2020 straks allemaal in huis hebben en geven een sneak-preview. Zo programmeert De Vorstin bands als Mell & Vintage Future en Hoochie Mama en kan er genoten worden van Yessy Hay en Lorrèn. Theater Gooiland komt met Queen the Music en het Dudok Architectuur Centrum pakt uit met de Grote Dudok Quiz. Maar ook Museum Hilversum, De Zilveren Camera, het Grafisch Atelier, Dudok Festival en Bibliotheek Hilversum gebruiken het marktplein om zich van hun beste kant te laten zien en horen.”
Zweven, flipperen en jeu-de-boules
“Naast dat er veel te genieten valt, is er ook veel te doen op dit festival”, vervolgt Guido. “Er staat een vintage zweefmolen voor een enerverend rondje voor jong en oud, je kunt lekker flipperen in campingstijl op 3 flipperkasten of rustig een potje jeu-de-boules spelen met een paar vrienden. Bijzonder trots zijn wij op onze 100 vrijwilligers, die zich op dit festival belangeloos inzetten en dit alles mogelijk maken. Tot slot is er voldoende ruimte op het terras om neer te ploffen en te genieten van een lekker speciaalbier met een gerechtje van één van onze lokale foodtrucks”. Tot 15 september op het Marktplein! U bent van harte welkom !!

www.gooischbierfestival.nl

Reacties