Singer Laren bijna het meest gastvrije theater van Nederland

Foto:

Algemeen directeur Evert van Os op de uitreiking op donderdag 5 september 2019

Afgelopen donderdag is tijdens het Nederlands Theater Festival de Roel Oostra prijs uitgereikt door cabaretier Ronald Snijders.

Acteurs en dansers reiken de Roel Oostra prijs sinds 2014 uit aan het voor hen meest gastvrije theater van het afgelopen seizoen. Leden van de beroepsvereniging van acteurs (ACT), Nederlandse Toonkunstenaars Bond (NTB) en Kunstenbond FNV mogen stemmen. De prijs is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten. Een legende in de omgang met artiesten die bij hem optraden. Singer Laren nam de tweede prijs in ontvangst. De eerste prijs ging naar Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.
“Singer Laren werkt er hard aan om niet alleen onze bezoekers, maar ook de artiesten en crew zo goed mogelijk te ontvangen. Onze mensen achter de balie, in de horeca, de theatertechnici: allemaal hebben ze gastvrijheid hoog in het vaandel staan.” Directeur Evert van Os is trots dat Singer Laren de tweede prijs in ontvangst heeft mogen nemen. “Het is bijzonder om als midden theater deze erkenning te krijgen en het is fantastisch om het nieuwe theaterseizoen zo te kunnen beginnen. Het is ook een compliment aan de architect met wie we samen een theater hebben ontworpen waar niet alleen onze bezoeker, maar ook de bespeler zich thuis voelt.”

Op zaterdag 14 september opent Singer Laren samen met het Brinkhuis, het Rosa Spier Huis en het Papageno Huis het nieuwe theaterseizoen.

Reacties