Het landelijk Kiwanis Congres draait om hulp aan achtergestelde kinderen

Foto:

Kiwanis helpen kinderen

Op zaterdag 14 september wordt in het MCO in Hilversum onder leiding van gouverneur Peter Pietersen uit Laren het landelijk Kiwanis Congres gehouden. Er wordt vooral gepraat over de hulp aan achtergestelde kinderen. Daar maken de ruim 2.000 Kiwanis in Nederland zich sterk voor. De kinderburgemeester van Hilversum zal daarom het congres toespreken. Zo’n 60 kinderen uit achtergestelde gezinnen in Hilversum en Almere zullen op uitnodiging van de Kiwanis de Kids Fun Experience in het Instituut voor Beeld en Geluid ondergaan. Het jongerengezelschap Fancy Fiddlers verzorgt ’s middags in het MCO een muzikaal optreden. Prof. dr. Henk-Jan Honing spreekt over de relatie tussen kind, intelligentie en muziek. Verder wordt de samenwerking tussen de Kiwanis en Metropole op School aangekondigd om het muziekonderwijs op basisscholen te stimuleren.

De organisatie van het congres is in handen van Kiwanis Club Laren, die ook bekend is van de Gooise Karavaan en de kunstbeurs Art Laren.

Bijlage: Fancy Fiddlers uit Hilversum: 14:30 uur optreden in MCO: gratis toegang