Hieperdepiep Hoera Iedereen is jarig

Verkeersmaatregelen vanwege grote drukte in Laren
Foto: NGB

Weet je dat: Gemiddeld iedere dag ruim 47 duizend mensen jarig zijn in Nederland?
Van die 47 duizend zijn bijna 41 duizend in Nederland geboren. Het aantal in Nederland geboren jarigen is het
hoogst in september (42,3 duizend per dag) en het laagst in december (38,7 duizend per dag).
Het aantal verjaardag piekt in de week van 23 september.Als we het aantal jarigen zouden stapelen, dan zouden de stapels in september, de negende maand, het hoogst zijn, met pieken in het laatste deel van de maand. De dagen 23, 24, 25, 27, 29 en 30 september staan alle in de verjaardagen top 10. Op 25 september is het aantal jarigen het hoogst: 43,8 duizend.

Buiten 29 februari (9,8 duizend jarigen) is het aantal jarigen het laagst op 5 december (36,6 duizend), op 25 en 26 december (35 duizend en 33 duizend) en op 1 en 2 januari (32 duizend en 36 duizend).

Vergelijken we het aantal jarigen onder de allerjongsten (tot 10 jaar) en de jonge senioren (50 tot 60 jaar), dan zien we dat geboortepatronen in de loop der jaren wel zijn veranderd. Van de 50’ers lag de geboortedag vaker in het voorjaar, van de jongsten was dat in de zomer met een top in september.

Met dank aan CBS ( Centraal Bureau Statistiek )

Reacties