Reis mee met de ouderwetse paardentram 3 en 8 oktober

In het kader van het thema Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ komt de ouderwetse paardentram langs bij locaties van Kinderopvang Huizen.

Woensdag 2 oktober tot met zondag 13 oktober 2019 is de jaarlijkse Kinderboekenweek.
Een periode waarin (voor)lezen voor kinderen extra onder de aandacht wordt gebracht bij bibliotheken, op scholen en bij opvangorganisaties. Zo ook bij Kinderopvang Huizen. Zij heeft dit jaar bovendien wel iets heel bijzonders georganiseerd voor de kinderen van een aantal buitenschoolse opvang locaties. Daar komt namelijk een ouderwetse paardentram langs, geheel in lijn met het thema ‘Reis mee!’

“Dat kinderen lezen of voorgelezen worden is van groot belang” aldus Kinderopvang Huizen. “Niet alleen voor de taal- en kennisontwikkeling, maar ook ter prikkeling van de fantasie”. “De Kinderboekenweek wordt dan ook elk jaar aangegrepen om dit, ook bij de kinderen vanaf 4 jaar en ouder, extra onder de aandacht te brengen. Daar waar (voor)lezen vaak niet een vast onderdeel van het dagritme is, zoals op de dag- en peuteropvang.”

Elke jaar probeert Kinderopvang Huizen iets ludieks te verzinnen om de Kinderboekenweek en het bijbehorende thema onder de aandacht te brengen bij de kinderen. Vorig jaar bijvoorbeeld was het thema ‘Vriendschap’ en kregen alle kinderen briefpapier en enveloppen met de tekst Jij bent mijn vriend omdat….. om een mooie brief te schrijven aan iemand.

Dit jaar heeft de organisatie het idee opgevat om in het kader van het thema ‘Reis mee!’ een ouderwetse paardentram in te huren die ritjes maakt met de kinderen. Op deze manier worden de kinderen enerzijds meegenomen in een stukje geschiedenis en anderzijds wordt er een koppeling gemaakt met de Kinderboekenweek en het belang van lezen.

Geïnteresseerd om een keer een kijkje te nemen bij een van de locaties van Kinderopvang Huizen? Kijk op www.kinderopvanghuizen.nl voor meer informatie of mail naar [email protected] voor een afspraak.

Planning paardentram Kinderopvang Huizen

Donderdag 3 oktober
1e locatie
bso De Brug(aanwezig rond 14.00, ritjes tussen 14.30-15.30):
Thorbeckestraat 2
1272 HC Huizen

2e locatie
Bso Toevlucht (aanwezig rond 16.00):
Levensboom 12
1261 MX Blaricum

Dinsdag 8 oktober
1e locatie (aanwezig rond 14.00, ritjes tussen 14.30-15.30):
Bso Vrom en tom
Rousseaulaan 8-10
1277 CH Huizen

2e locatie
Bso De Kameleon (aanwezig rond 16.00)
Ellertsveld 3
1274 KC Huizen

Foto: Ad Baan & Zn trouwkoetsen, adbaantrouwkoetsen.nl

Reacties