Kom ook naar Museum BroekerVeiling, het allerleukste doe- en beleefmuseum

Foto:

Heerlijke Herfstdagen bij museum BroekerVeiling

Al die blaadjes, regen en het gure weer, het is echt herfst geworden! Tijdens de herfstvakantie (19 tot en met 27 oktober) kunnen bezoekers van Museum BroekerVeiling naast het al SuperKOOLe museum programma ook nog eens deelnemen aan allerlei leuke extra herfstactiviteiten. Kom dus de herfst vieren met het hele gezin in Museum BroekerVeiling!

In de weekenden kan men op de zaterdagen met de rondleiders meelopen over het terrein. Zij vertellen verhalen over vroeger en beantwoorden vragen over het leven vroeger in deze streek. Op de zondagen kunnen kinderen de handen uit de mouwen steken en onze dierenverzorgster helpen om de dieren te voeren!

Pompoenen en kaarsen
Doordeweeks worden er natuurlijk ook activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen met hun ouders of grootouders op bepaalde dagen langskomen om appelmoes te maken van appels uit de boomgaard. Ook kunnen bezoekertjes prachtige herfstcreaties of een kaars onder begeleiding van de vrijwilligers maken. Wat dacht je van een pompoen uithollen en daarin een eng of juist lief gezicht maken? Dat kan natuurlijk ook! Alle maaksels mogen mee naar huis om ook daar de herfst in huis te halen.

Herfstspeurtocht
Gedurende alle Heerlijke Herfstdagen kunnen kinderen een speurtocht over het museumterrein doen. De wind heeft allemaal herfstblaadjes over het museumterrein verspreid. Met alle gevonden blaadjes kan een woord worden gepuzzeld. Met de oplossing kunnen de kinderen bij de balie een lekkere, ouderwetse verrassing ophalen.

Toe aan een warme kop soep na alle activiteiten? In het restaurant kan men terecht voor een heerlijke kom herfstsoep.

Uiteraard wordt er tijdens de Heerlijke Herfstdagen ook gewoon gevaren en geveild. Voor toegang tot het museum gelden de normale entreeprijzen. Kijk voor de data en tijden van de activiteiten op de website: www.broekerveiling.nl/evenementen.

Bezoek- en postadres
Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk

Telefoonnummer Museum BroekerVeiling
T: 0226 313 807

Reacties