Drie thema – avonden met Gemeente Gooise Meren vanaf 28 oktober in Filmhuis

Ook historische films
Foto: FilmhuisBussum

FILMREEKS ‘IEDEREEN DOET MEE’ IN FILMHUIS BUSSUM

Filmhuis Bussum organiseert dit najaar samen met de gemeente Gooise Meren drie filmavonden met als thema ‘meedoen’.

De filmavonden vinden plaats op maandag 28 oktober, 18 november en 16 december en starten om 19.45 uur. Iedere filmavond in deze reeks kaart een actueel maatschappelijk thema aan. De thema’s passen bij de positie die Gooise Meren heeft als koploper gemeente ‘VN-verdrag Handicap’ en de actieve inzet van de gemeente op een samenleving waarin iedereen kan meedoen. De filmavonden worden steeds omlijst met een nagesprek, waarbij ook een gebarentolk aanwezig is. Filmhuis Bussum biedt ook de mogelijkheid van gehoorondersteuning voor slechthorenden.

De thema’s
De filmreeks start op 28 oktober om 19.45 uur met de film DE LIEFHEBBERS van Anna van der Heide, waarin het onderwerp mantelzorg centraal staat: de onbetaalde en vaak langdurige zorg voor een ziek familielid of vriend.

Op maandag 18 november volgt SORRY WE MISSED YOU van Ken Loach. Op deze filmavond draait het vooral om de onzekerheid die mensen op de arbeidsmarkt ervaren en de impact daarvan op hun financiële en/of thuissituatie.

De derde filmavond vindt plaats op maandag 16 december met de film HORS NORMES van Olivier Nakache, Éric Toledano (de makers van INTOUCHABLE), waarin het toekomstperspectief van jongeren in moeilijke omstandigheden centraal staat.

Meer informatie over de inhoud van films is te vinden in de Filmgids en op de website van Filmhuis Bussum.

Reacties