Door de bank genomen kunstwerk in uitvoering

Foto: Karen Platje

Vrijdag 13 december is de opening van een bijzondere expositie in het voormalige RABO-pand aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat in Laren.

In het pand, aan de invalsweg tussen Hertenkamp en Brink, zullen Larense kunstenaars hun werk tentoonstellen.
De expositie is het resultaat van een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar Mark Voerman uit Hilversum en drie bekende Larense kunstenaars, Bettie Bruin, Antoinetty van den Brink en Ineke Vaasen-Janssen.

Het voormalige RABO-pand staat leeg sinds de verkoop. Een doorn in het oog van de drie kunstenaars. Zij zochten contact met projectontwikkelaar Voerman en eigenaar Immoselekt en legden hun plan voor tijdelijke expositie- en atelierruimte aan hen voor.

De reactie was even snel als enthousiast: ‘Een geweldig plan waar wij graag onze medewerking aan verlenen. Wij zijn op het moment druk met de toekomst van het pand en het is aan de gemeenteraad van Laren om daar in een later stadium goedkeuring aan te geven. Deze positieve benadering van een tijdelijke situatie kan ik alleen maar ondersteunen,’aldus Voerman.

Het enthousiasme bij de drie kunstenaars is niet minder: ‘Leegstand is nooit leuk en met ons initiatief hopen wij niet alleen bij te dragen aan de bedrijvigheid en vitaliteit in Laren, het is ook nog eens goed voor de Larense kunstwereld. We staan tenslotte niet voor niets bekend als kunstenaarsdorp,’ vertellen ze.

Al even uniek is het dat, voorafgaand aan de opening, het pand ook al geopend is voor bezoek.
Een open atelier dat leidt naar de feestelijke opening op vrijdag 13 december.
De expositie “Door de bank genomen” wordt geopend door de wethouders Karin van Hunnik en Ton Stam.

Opening: vrijdag 13 december om 13.00 uur. Iedereen welkom.

Tekst: Wim Jordaan, waarvoor dank 😉

Reacties