Ton Koopman brengt alle zes cantates van het Weihnachtsoratorium naar Laren

Foto:

Zondagmiddag 15 december komt de vermaarde dirigent Ton Koopman met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir naar de Sint Jansbasiliek voor een uitvoering van de zes cantates die tezamen het Weihnachtsoratorium vormen.

De internationale solisten zijn Yetzabel Arias Fernandez sopraan, Franziska Gottwald alt-mezzosopraan, Tilman Lichdi tenor en Klaus Mertens bas.‘Hoor hoe Ton Koopman telkens een andere hoek kiest en je verrast met nieuwe perspectieven, recenseert de Volkskrant met maar liefst vijf sterren, zijn uitvoering van het Weihnachtsoratorium.

‘Om de dirigent, organist, klavecinist en oude muziek vorser live mee te maken’, schrijft de krant verder, ‘kun je tegenwoordig beter terecht in Spanje, Zuid-Korea, China of Japan dan in Nederland , waar de subsidieverstrekkers hem nog altijd niet gunstig gezind zijn. Bij Ton Koopman klinkt Bach anders.’ Tickets: 0900-9203

Reacties