Getuigen gezocht: Tijdens jaarwisseling 11 bushokjes het doelwit van vandalisme

Foto: FB: Gemeente Huizen Haven van 't Gooi

Burgemeester roept daders op zich te melden
“Het is niet te laat om tot inkeer te komen”

Op verschillende plekken in Huizen waren tijdens de jaarwisseling 11 bushokjes het doelwit van vandalisme. Daarbij werden onder andere ruiten en reclamedisplays vernield. De vernielingen vonden vermoedelijk plaats tussen 23.00 en 1.00 uur. “Een volstrekt onacceptabele en onzinnige daad”, zegt burgemeester Niek Meijer. “De gemeenschap draait op voor de kosten. Wij allemaal dus. Dat is ontoelaatbaar!”

Beloning
De burgemeester van Huizen doet een klemmende oproep aan de daders. “Jullie hebben andermans eigendom vernield. Neem jullie verantwoordelijkheid en meld je bij ons!”

Rekening bij de daders
De gemeente Huizen trekt samen met de gedupeerde eigenaar op om de rekening van het vandalisme bij de daders neer te leggen. Burgemeester Meijer wil de daders eerst een week de kans geven zich te melden. Dat kan bij de politie, de eigenaar van de bushokjes of bij de gemeente via [email protected] “Er zal dan eerst een goed en stevig gesprek plaatsvinden. Daarna gaan we in goed overleg proberen de schade op te lossen. Gebeurt dat niet, dan zijn de consequenties minder aantrekkelijk. Er wordt dan aangifte gedaan bij de politie, zodat de zaak in het strafrecht terecht komt. Ook gaan we samen met de eigenaar een beloning uitloven voor de gouden tip. Die beloning wil ik ook verhalen op de daders. Dat komt dan bovenop het schadebedrag zelf én de opruimkosten die wij hebben gemaakt.”

‘Jezelf aangeven vereist moed’
Niek Meijer hoopt dat de daders zich melden. “Ze hebben dit misschien in een onbezonnen moment gedaan, zonder zich daarbij de consequenties te realiseren. Het is niet te laat om tot inkeer te komen. Ik geloof in een tweede kans. Jezelf aangeven vereist moed, maar het is echt de beste optie die je kunt kiezen.”

( Wilt u hierop reageren of ook een bericht geplaatst hebben op Gooisch.Nieuws.NL: [email protected] )

Politielogo

gooisch

Reacties