Voorjaarsvakantie in Beelden Geluid: 40 jaar Kinderen voor Kinderen!

Foto:

Leer zingen en dansen, ontmoet idolen en geniet van hits van de afgelopen 40 jaar
Onbewoond eiland, Waanzinnig gedroomd, Hallo wereld, Ha ha ha je vader en Hupsakee;

Kinderen voor Kinderen blaast dit jaar alweer 40 kaarsjes uit.

Tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart 2020 zingen en dansen ouders en kinderen daarom bij Beeld en Geluid op de grootste Kinderen voor Kinderen-hits. Bezoekers ontmoeten idolen, leren zingen en dansen als het echte Kinderen voor Kinderen-koor en genieten weer als vanouds van liedjes uit de afgelopen 40 jaar.

Voorjaarsvakantie: superworkshops en een fijne dosis nostalgie

Beeld en Geluid viert deze voorjaarsvakantie de verjaardag van het populairste kinderkoor van Nederland onder andere met speciale Kinderen voor Kinderen-superworkshops. In deze workshops krijgen kinderen de kans om hun talenten te tonen en te leren van professionals. Zo geeft een Kinderen voor Kinderen-coach zangles, leren kinderen bekende pasjes tijdens de dansworkshop en zijn er meet & greets met de koorkinderen. Voor een stukje nostalgie is er de sing-a-long, waar ouders en kinderen meezingen met de grootste hits van de afgelopen 40 jaar.

Naast de superworkshops, die op gezette tijden en data plaatsvinden, biedt Beeld en Geluid dagelijks een Kinderen voor Kinderen-parcours. Van oefenen met dansen en zingen en een Kinderen voor Kinderen-quiz tot het bedenken van onderwerpen voor nieuwe liedjes. Kinderen krijgen bij de kassa een stickerkaart. Een volle kaart levert een echte Kinderen voor Kinderen-talentbutton op.

Kinderen voor Kinderen in de Experience
Bovendien is Kinderen voor Kinderen dit jubileumjaar te gast in de Experience van Beeld en Geluid. Bezoekers dansen in de POPstudio mee op de muziek of betreden zelf het podium voor een Kinderen voor Kinderen-playbackshow. De wand met gouden platen toont het succes van Kinderen voor Kinderen door de jaren heen. Wa-wa-wa-waanzinnig!

De Kinderen voor Kinderen-muziek en op televisie uitgezonden shows en concerten van de afgelopen 40 jaar worden bewaard in het archief van Beeld en Geluid omdat zij onderdeel uitmaken van het Nederlands cultureel erfgoed.

Kijk voor meer informatie over de voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid op www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/voorjaarsvakantie-kinderen-voor-kinderen

Kijk voor meer informatie over Kinderen voor Kinderen op www.kinderenvoorkinderen.nl

Beeldmateriaal: repetities Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

In 1980 besloot programmamaakster Flory Anstadt om een kinderkoor op te richten om geld in te zamelen voor de VARA-speelgoedactie. Hier zijn grote hits als Onbewoond eiland en Waanzinnig gedroomd uit voortgekomen. Na al die jaren is Kinderen voor Kinderen nog steeds razend populair, met alleen al de afgelopen 8 jaar elk jaar een platina album en uitverkochte concertzalen. Via Youtube wonnen zij met de videoclip van de Pasapas, de award voor best bekeken muziekvideo van 2019. Muziekproducent Tjeerd P. Oosterhuis en hedendaagse schrijvers als Diggy Dex, Jochem Myjer, Miss Montreal, Giorgio Tuinfort en Wudstik hebben mooie bijdragen geleverd.

Over Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een media wijzere wereld.

Heb jij of weet jij ook een leuk evenement in de Gooische Buurt?
Stuur ons svp een mail: [email protected]

Reacties