Open dag Crailo zaterdag 1 februari toekomstig woon – en werkgebied

Foto: Gooise Meren

Kom zaterdag 1 februari tussen 11.00 en 14.00 uur naar de open dag Crailo. Het toekomstig woon- en werkgebied op de grens van Gooise Meren, Laren en Hilversum. U kunt onder andere het stedenbouwkundig plan bekijken en per huifkar op ontdekkingstocht door het gebied. De ingang van het terrein is aan de Amersfoortsestraatweg 85A, Bussum.

De gemeenten Gooise Meren, Laren en Hilversum gaan het gebied samen ontwikkelen. Er komen ongeveer 500 woningen. Een derde deel daarvan betreft sociale huurwoningen. De helft van het gebied wordt een combinatie van bestaande en nieuwe natuur. Er is 5 hectare terrein voor bedrijven.

Programma
Tussen 11.00 en 14.00 uur vertrekt elk uur een huifkar op ontdekkingstocht door het gebied. Stap in en kom op plekken waar u normaal geen toegang heeft. Opgeven hiervoor kan bij de ingang. Het aantal deelnemers is beperkt. Dus wie het eerst komt…

Verder is er een film te zien waarin u virtueel door het nieuwe buurtschap Crailo loopt. Elk uur geeft de stedenbouwkundige persoonlijk een toelichting op het plan. Deskundigen geven tekst en uitleg over het energieconcept, de duurzaamheid, het landschapsontwerp en beantwoorden uw vragen. Er is overigens nog geen informatie over inschrijving voor woningen.

Reacties