Inwoner van Huizen besmet met Coronavirus

Extra persuitzending vanwege Corona Virus
Foto: RIVM

Een 58-jarige inwoner van Huizen is besmet met het coronavirus. Dit is gisteravond vastgesteld. In totaal zijn er nu vier besmettingen met het virus in de regio Gooi en Vechtstreek.

De man is eveneens op vakantie geweest in Noord-Italiƫ. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Ook zijn echtgenote verblijft met klachten thuis. Er zijn geen kinderen bij betrokken.

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek is een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook gevraagd om binnen te blijven en worden zij eventueel getest op het coronavirus.

Alertheid
De GGD en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe gevallen worden gevonden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiƫnt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich kan verspreiden.

Callcenter GGD Gooi en Vechtstreek

Via een speciaal telefoonnummer 035-6926400 kunnen vragen worden gesteld over het coronavirus. Dit nummer is vandaag (zondag 8 maart) tot 13.00 uur bereikbaar. Vanaf maandag t/m vrijdag is het callcenter tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar. Ook kan het landelijke informatienummer worden gebeld via 0800-1351, dit kan tussen 08.00 en 20.00 uur.

Vragen en informatie

Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op:

o www.ggdgv.nl

o www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

o www.rijksoverheid.nl/coronavirus

gooisch

Reacties