Verras je Opa en Oma 17 mei op Opa Oma Dag !!

Foto: ANBO

Oproep ANBO aan kleinkinderen: Verras samen met ons je opa of oma!
Veel kinderen kunnen op dit moment niet op bezoek bij hun opa of oma en dat is natuurlijk niet leuk. Daarom organiseren wij op zondag 17 mei een speciale ‘Opa of Oma dag’. Kleinkinderen kunnen hun opa of oma nomineren en wij verrassen ze vanuit ANBO – namens het kleinkind – met een Anthurium kamerplant.

Liane den Haan van ANBO: “Wij vinden dat opa’s en oma’s in deze lastige tijd wel wat extra aandacht en een cadeautje verdienen. Zeker omdat veel grootouders al weken alleen thuis zijn. Wij hebben een speciale telefoonlijn voor ouderen. Veel mensen bellen ons met een vraag over het coronavirus, maar nog veel meer mensen vertellen ons dat ze erg alleen zijn. We hopen met de Opa en Oma dag een klein beetje verschil te maken.”

Welke opa of oma verdient een verrassing?
We roepen alle kleinkinderen op om hun opa of oma te nomineren met het formulier op onze site. Het liefst zo snel mogelijk, want uiteraard: op = op. Wij zorgen er vervolgens voor dat er bij drieduizend opa’s en oma’s een rode Anthurium wordt bezorgd. Uiteraard met een kaartje van het kleinkind erbij.

Sociaal isolement

Liane den Haan: “Sierteeltkweker Dümmen Orange stelt de Anthuriums ter beschikking en samen willen we duizenden opa’s en oma’s verrassen. We hopen dan ook dat veel kleinkinderen mee doen. Want er is natuurlijk niets leukers dan iemand verrassen. Zeker als je weet dat je opa of oma al weken alleen is en geen bezoek kan ontvangen.

We hopen dat kleinkinderen die niet winnen, alsnog een kaart naar hun grootouder(s) sturen. Of even bellen. Want zo verkleinen we samen het sociale isolement waar veel ouderen op dit moment in zitten. In deze lastige tijd doet een klein gebaar vaak heel veel. Daar willen we vanuit ANBO graag aan bijdragen.”

Reacties