Helpen maakt happy! We zoeken vrijwilligers Huizen voor elkaar

Foto:

Helpen maakt happy!
Onder de categorie Coronahulp op www.Huizenvoorelkaar.nl hebben zich al tientallen mensen aangemeld. Zij staan allemaal klaar om een ander te helpen. Heb je hulp nodig? Kijk dan op de website en maak gebruik van iemands aanbod. Wil je zelf graag aan de slag? Kijk dan bij de vragen.

Deze vragen zijn nieuw op Huizenvoorelkaar:

Chauffeur bij de Dierenambulance
Je bestuurt de ambulance en werkt daarnaast samen met de meldkamer. Je zorgt voor snel en veilig vervoer van de dieren en draagt bij aan de zorg en eerste hulp. Je beschikt over goede rijvaardigheden, bent stressbestendig en hebt een goed oriëntatie vermogen.
Er zijn dag, avond en nachtdiensten waarop de ambulance rijdt. Voeg je toe aan het team van gedreven dierenliefhebbers!

Huiswerkbegeleiding
Sinds de corona en de sluiting van de basisscholen, is steeds duidelijker geworden dat kinderen van niet-Nederlandse ouders en kinderen van laagopgeleide ouders een achterstand oplopen. Daarom start Versa met huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen. Dit gaat plaatsvinden op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Holleblok. Vind je het leuk om kinderen te helpen bij taal en rekenen?

Secretaris bij het Vogelhospitaal
Als secretaris houdt je samen met de andere bestuursleden het reilen en zeilen van de stichting in de gaten. Je bent aanwezig bij vergaderingen, notuleert, houdt lijsten bij en zorgt voor de archivering van documentatie. Je werkt graag netjes en gestructureerd. Je bent ’s avonds beschikbaar voor vergaderingen. Per maand ben je ongeveer tien uur bezig met je taak. Het Vogelhospitaal in Naarden neemt jaarlijks duizenden vogels aan die verzorging nodig hebben.

Kletsmaatjes gezocht
Komen de muren op je af en zit je thuis? Heb je tijd over? Wil je iets betekenisvol doen voor de samenleving? Heb je interesse in andere culturen? En niet geheel onbelangrijk…. houd je van kletsen? Dan ben je bij Het Begint met Taal aan het juiste adres, want gedurende de crisis lanceren zij ‘kletsmaatjes’. Je gaat online in gesprek met nieuwkomers die de Nederlandse taal willen onderhouden. Wekelijks (of vaker) maak je een online afspraak met je Kletsmaatje; in totaal zijn er 20 sessies. Kijk op Huizenvoorelkaar.nl voor meer informatie.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar

[email protected] – 035-5267553 – 06-39699058 – www.huizenvoorelkaar.nl

Heb jij ook iets wat je wilt delen? Vraag en Aanbod? Take Away? Anderhalve meter oplossingen?
Laat het ons weten via: [email protected]

Reacties