Coachbureau voor hoogopgeleide vrouwen nu ook in ’t Gooi

Foto:

De afgelopen maanden heeft het loopbaancoach- en trainingsbureau SheConsult een vestiging in Bussum geopend,
drs. Babette Ruhaak houdt haar SheConsult bureau op verschillende locaties in ’t Gooi.

SheConsult is een landelijke organisatie die zich exclusief richt op loopbaan ondersteuning van hoogopgeleide vrouwen. Het bureau werkt voor particulieren en voor werkgevers als overheden, financiële dienstverleners, ICT-bedrijven, zorginstellingen, advocatenkantoren, bouwbedrijven, winkelketens en universiteiten.

Onderzoek: Het thuiswerken zorgt voor extra belasting van professionele vrouwen
Honderden hoogopgeleide vrouwen hebben de afgelopen zes weken meegedaan aan het gratis online coachingsprogramma van het bureau; Corona Coaching. Achteraf is onderzocht wat de belangrijkste issues waren waar deze vrouwen tegenaan liepen bij het thuiswerken. Loopbaancoach Babette Ruhaak: ‘Het bleek dat het merendeel van de vrouwen die wij spraken juist in deze tijd behoefte heeft aan zingeving en aan koersbepaling. ‘Waar ben ik in mijn werk mee bezig, en wil ik daar wel mee bezig zijn? Hoe nuttig is wat ik doe eigenlijk? Wat wordt mijn volgende stap?’ zijn dan vragen die spelen.’ Ook bleken de vrouwen geplaagd te worden door onzeker makende gedachten: het Impostor syndroom, doordat bijvoorbeeld positieve feedback van collega’s uitblijft omdat je elkaar veel minder ziet en spreekt.

Werkgevers moeten nu waakzaam zijn
Daarnaast kwam uit het onderzoek dat vrouwen het thuiswerken erg lastig vinden, zeker als er thuiswonende kinderen zijn. Ze vervallen snel in het traditionele rollenpatroon, tot hun eigen grote ergernis. Babette Ruhaak: ’De vrouwen die wij spraken hebben allemaal zelf een carrière, maar in deze crisis vallen we met z’n allen terug op de klassieke rolverdeling: de vrouw doet het merendeel van de zorgtaken, overigens ook onderzoek van drie Nederlandse Universiteiten komt tot dezelfde conclusie. Dat leidt tot een dubbele belasting van vrouwen. Wij zijn bang dat als dit te lang duurt, vrouwen massaal overbelast raken en uitvallen. Dit is geen goed nieuws voor vrouwen en voor hun werkgevers. Die zitten niet te wachten op medewerkers met een burn-out of vertrek van hun talentvolle medewerkers’, aldus de coach.

Waarom alleen voor vrouwen?
drs. Vréneli Stadelmaier, oprichter van SheConsult: ‘Vrouwen lopen in hun werk, bij het zoeken naar de ideale baan of functie en in hun work-life balans tegen andere zaken aan dan mannen. Er worden andere eisen aan vrouwen gesteld, ze stellen zelf andere (of teveel) prioriteiten en omdat in veel organisaties de van oudsher masculiene werkcultuur heerst, hebben vrouwen soms de wind tegen. Ze missen waardering voor hun werk en voelen niet dat ze impact maken.
Ze gaan dan denken aan een andere baan, substantieel minder werken of stoppen.

Dan is het nodig om te reflecteren, de kennis rondom Vrouwelijk Leiderschap op te doen, te leren hoe je wél met plezier en effect kunt werken, en een nieuw toekomstperspectief te schetsen.’

Meer info / contactgegevens:
SheConsult
085-0605177
drs. Vréneli Stadelmaier- 0623310079
[email protected]
www.SheConsult.nl

Reacties