Bezoek Grote Kerk Naarden en vereeuwig (op) ’t dak van de kerk

Foto:

Grote Kerk Naarden is sinds 4 juni weer open! Met een nieuwe audiotoer via je eigen smartphone ontdek je alles over het gebouw en de geschiedenis. Daarnaast kan je jezelf vereeuwigen op het dak van de kerk. Aan het eind van de tour ligt er een leitje klaar waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven. Het wordt later op het dak gespijkerd dat op dit moment gerenoveerd wordt.

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Voorlopig is het alleen mogelijk om een bezoek te brengen aan Grote Kerk Naarden door vooraf een kaartje te kopen via de website. De kerk is geopend op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets worden verkocht per tijdslot, elk kwartier zijn er maximaal acht tickets beschikbaar. Zo kunnen we het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig is reguleren. Bezoekers volgen een genummerde route. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen.

Een bezoek is ook mogelijk zonder gebruik van de audiotoer, bezoekers krijgen dan een algemene routekaart. Ook zijn er filmpjes in Nederlandse gebarentaal beschikbaar die op een smartphone met een QR-code zijn af te spelen. Tickets zijn online te koop voor € 4,50 per persoon, inclusief audiotoer en leitje.

We maakten het afgelopen jaar allerlei plannen voor een evenement rond de restauratie van ons dak. In april zou minister Van Engelshoven de publiekssteiger openen en daarna zou gedurende drie maanden het programma Hemelbestormers op de steiger en in ons gebouw plaats vinden. Helaas moesten ook wij onze deuren sluiten als gevolg van de Corona Crisis. En hoewel er nu weer wat ruimte ontstaat, hebben wij moeten besluiten de publiekssteiger niet meer te openen. De 1,5 meter afstandsregel is daar niet toe te passen.
Het project Hemelbestormers is daarmee overigens niet helemaal van de baan. Daarover vertellen wij u later in het jaar meer.

Ondanks alles wat er in deze tijd gebeurt, gaat de restauratie aan het dak van Grote Kerk Naarden wel gewoon door. Inmiddels zijn de leidekkers hard aan het werk aan de zuidzijde van de kerk (Sint Annastaat) en vanaf de steigers rondom de toren vindt er een inspectie en restauratie plaats aan de torenspits en de muren van de toren. De wijzerplaten en de torenhaan zijn gerestaureerd en staan te wachten om teruggeplaatst te worden. Naar verwachting zullen de vergulde haan en het kruis begin juli weer op de ruim 70 meter hoge torenspits staan.

Wilt u meer zien en weten van de restauratie? Bekijk dan onderstaand filmpje met directeur Ellen Snoep en restauratie-architect Paul van Vliet.

BEZOEK- EN POSTADRES
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 ­694 98 73
[email protected]
www.grotekerknaarden.nl

BEZOEKADRES KERK
Marktstraat 13
1411 CX Naarden

Bereikbaarheid
Bezoekers die met de auto komen, parkeren het beste op parkeerterrein Bastion Nieuw Molen of parkeerterrein Abri. OV-reizigers stappen uit op station Naarden-Bussum en nemen een ov-fiets, of bus 110 of 210.

Steun Grote Kerk Naarden en vereeuwig jezelf 😉

Heeft u ook een publiekstrekker? [email protected]
Stuur ons een bericht, met foto’s, leuke tekst en wij doen de rest! Gratis.

Reacties