Jeugd aan zet op Blaricumse strand

Foto: www.overheid.nl

Met het project ‘Strandgemeenten´ doet gemeente Blaricum mee aan het programma Jeugd aan zet. Jeugd aan zet is bedoeld om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens deze coronacrisis. Blaricum roept jongeren op om in de zomervakantie een aantal dagen te helpen op het Blaricumse strand.

Het project wordt samen met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) opgezet en jongeren gaan aan de slag door polsbandjes uit te delen aan ouders met jonge kinderen waarop een telefoonnummer genoteerd kan worden. De deelnemers krijgen ook een gratis EHBO basistraining (RIVM proof) met bewijs van deelname en er is begeleiding door de KNRM.

Het minimum aantal inzetbare uren per deelnemer is 24 uur. Die uren worden besteed aan opleiding en stranddiensten. Na afloop ontvangen de jongeren als dank ook nog een cadeaubon van 50 euro, waarmee de lokale ondernemers worden ondersteund. Jongeren kunnen zich aanmelden via [email protected].