VVV Gooi en Vecht Sloepentochten

Foto: VVV

Varen vol beleving, sloepvaren in Gooi & Vecht en de Loosdrechtse Plassen is nog eenvoudiger met het sloepennetwerk van 23 knooppunten. Plan uw route aan de hand van de genummerde knooppuntborden routeborden en informatiepanelen langs het water. Zo vaart u de mooiste routes door het waterrijke gebied van Gooi & Vecht. Ontdek de buitenplaatsen uit de gouden eeuw, de historische vechtdorpen en de prachtige natuurgebieden.

Het netwerk beslaat het Loosdrechtse Plassengebied met aansluitend de rivier de Vecht van Utrecht tot Weesp en Muiden. Vanaf Muiden gaat het netwerk verder over de Naarder trekvaart richting Naarden Vesting. Ook de Spiegel- en Blijkpolderplas, De Wijde Blik en de Breukelveensche Plas kunnen via het netwerk worden bezocht.

Informatie over vaarroutes en audiotours
U vindt de mooiste vaarroutes langs het sloepennetwerk Gooi & Vecht via deze link. Bestel de brochure in onze webshop met vijf unieke historische sloepenroutes met vijf bijbehorende historische audiotours die u kunt beluisteren tijdens deze sloepenroutes. Op de waterkaart Loosdrecht en de Vecht vaarkaart vindt u alle informatie over de vaarregels, informatie over bruggen en sluizen en meer. En natuurlijk staan er ook de leukste afstapplekken op!

Er is een kaart beschikbaar met daarop het hele sloepennetwerk in de regio. Deze is verkrijgbaar bij de VVV’s en via de webshop.

Geniet ervan! Stuur je leukste foto’s naar [email protected]
of per app: 0644401135