Voorlichting verslaving en gewoonten op Roland Holst College

Foto: Roland Holst College

Ook dit jaar krijgen de leerlingen van het A. Roland Holst College te Hilversum voorlichting over verslaving en gewoonten, gegeven door voorlichters van Stichting Be Aware.

Jongeren in de pubertijd experimenteren vaak niet alleen met alcohol en drugs, maar worden ook verleid tot overmatig gamen, series kijken of constant social media gebruik. Uit de analyse van zo’n 16.000 stemkastjesvragen blijkt hoe de jongeren zelf hun gedrag ervaren.

Met stemkastjes beantwoorden leerlingen anoniem vragen, waarvan de uitslagen direct op het bord verschijnen. Hierdoor wordt duidelijk dat ze niet de énige zijn met een bepaald gedrag of probleem, waardoor het makkelijker wordt hierover te praten in plaats van te vluchten in een middel of bepaald gedrag.

De vraag of jongeren met hun ouders afspraken hebben gemaakt over beeld- of middelengebruik en hoe ze daarmee omgaan geeft mooie aanknopingspunten voor een ouderavond over dit onderwerp.

Reacties