Kleurrijke Herman van Veen te zien in Singer

Herman van Veen terug in Laren
Foto: Ingrid Verbraeken

Al meer dan 55 jaar speelt en schrijft Herman van Veen over wat hem fascineert. Een indrukwekkend oeuvre.

Sinds een jaar of twintig is daar het schilderen bijgekomen. Van 8 september t/m 1 november presenteert hij zijn nieuwste werk in een verkooptentoonstelling in Singer Laren. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de renovatie van het museum.

Nieuw werk
Herman van Veen speelde in 1966, gepresenteerd door Godfried Bomans, voor het eerst in het theater van Singer Laren. In 2000 begon hij met schilderen en in 2010, ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag exposeerde Herman in Singer Laren een reeks schilderijen, genaamd Etude F.

Nu toont Singer Laren een aantal gloednieuwe werken: abstracte, vaak monochrome, in kleur gevangen momenten.

Herman van Veen, Eerste viool, 2020, acryl en inkt op papier

Singer Laren Agenda:

Reacties