Huizen helpt elkaar, nieuwe verzoeken, samen is veel leuker, kom 5 september ook

Foto: FB Vrijwilligerscentrale Huizen

Huizen is een sociale gemeente. Toch is het aantal mensen (jong en oud) dat zich eenzaam voelt in Huizen net zo groot als elders in ons land. Ben jij op zoek naar iemand om iets mee te ondernemen? Of vind je het belangrijk dat iedereen bij iemand terecht kan? Samen een museum verkennen, een goed gesprek hebben of genieten van een kop koffie op een terrasje? Samen is toch veel leuker?!

Aanstaande zaterdag 5 september organiseert Vrijwilligerscentrale Huizen van 11:00 tot 15:00 uur een maatjescafé in de Huiskamer van de Bibliotheek in Huizen. Het café is geschikt voor iedereen die een maatje zoekt of graag maatje wil worden. Tijdens het maatjescafé krijg je informatie over de verschillende soorten maatjescontact, zoals taal-, wandel-, sport- of gezelschapsmaatjes. Ook als je zelf op zoek bent naar een maatje kun je terecht. Er worden ook speeddates georganiseerd. Hier kunnen maatjes en hulpvragers kort met elkaar in gesprek gaan en wordt er gezocht naar de ideale match.

Benieuwd welke vacatures er zijn voor maatjes? Wij zetten er een paar op een rij:

Wie wandelt er mee?
Mijn baasje Eelco, slechtziende jongeman van 33, zoekt iemand om mij, Elle een witte labrador, samen uit te laten. Zo kan ik even lekker rennen en los lopen. Daarna zit ik weer vol energie om mijn baasje te helpen de weg te vinden. Ben je beschikbaar op donderdag en/of in het weekend om mijn baasje te helpen? Geef je dan gauw op bij Visio, waar ik woon.

Geef een mantelzorger een uurtje vrij

Houd je van kunst, architectuur, natuur en geschiedenis en kun jij je gespreksvaardigheden creatief inzetten om op een leuke en respectvolle manier met iemand met dementie om te gaan? Luc heeft dementie maar is ook een boeiende persoon met een brede interesse. Hij wordt verzorgd door zijn partner Joost. Voor beiden zou een regelmatig bezoekje een welkome afwisseling zijn.

Maatje voor Surinaamse meneer

In de Marke De Meenthoek woont een vriendelijke man. Hij houdt van aanspraak en heeft humor. Omdat meneer slechtziend is kan hij niet alleen naar buiten. Hij is van Surinaamse afkomst en zoekt een vrijwilliger van Surinaamse afkomst om met hem een wandeling te maken met de rolstoel en die een gezellig praatje komt maken. Heb je 1x keer per week tijd en ben je in staat om een rolstoel te duwen?

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – 06-39699058 – www.huizenvoorelkaar.nl

Oh ja, zie ook het bericht over hun boek:

Uiteraard krijg je iets van ons terug als je doneert voor het boek! Bekijk hier de opties: https://loom.ly/5PcIcAI

Reacties