Nieuwe vrijwilligers gezocht bij Huizen voor elkaar

Foto:

Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Secretaris gezocht
Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken zoekt voor haar gezellige, enthousiaste bestuur een secretaris. Vooral de bekende taakjes als het maken van de agenda en de besluitenlijst, het doorsturen van berichten en het inschrijven van nieuwe vrijwilligers behoren tot de werkzaamheden. Het betreft werk dat voor een groot deel vanuit huis kan worden gedaan. Enige computervaardigheid en taalgevoel komen van pas. Alzheimer Nederland biedt haar vrijwilligers op allerlei terreinen gratis cursussen aan.

Wandelmaatje met de rollator
Wil jij een hart onder de riem te steken bij iemand die het nodig heeft? Dan durf jij het vast aan om 1 (of 2) keer in de week een kort rondje te lopen met Hennie (68). Ze heeft een paar tegenslagen gehad en is druk bezig hier weer bovenop te komen. Ze durft het nog niet helemaal alleen aan om een rondje over straat te lopen. Door jouw ondersteuning kan ze aan de slag met revalideren en haar zelfvertrouwen opbouwen.

Breng jij een bezoekje aan een jonge man?
Woongroep Mozart is een kleine woongroep voor 16 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Voor een van deze bewoners zijn ze op zoek naar een maatje met een leuke babbel. Iemand die bereid is samen met hem een spelletje, wandeling of boodschapje te doen. Ben jij iemand die met veel enthousiasme klaar wil staan voor de bewoners? Laat het dan weten. Ze komen graag met je in contact.

Enthousiast en zin in het leven
Past deze beschrijving bij jou? Dan komt Leroy graag met je in contact. Leroy is een blinde jongeman van 35 en woont bij Koninklijke Visio. Hij zoekt een maatje om leuke dingen mee te doen, zoals bowlen, zwemmen, karten, sauna, etc. Ben jij een gezellige jongeman en rond de dertig jaar en wil jij eens per maand met Leroy op stap? Dan maken we graag kennis met jou.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – 06-39699058 – www.huizenvoorelkaar.nl

Reacties