Anderhalf uur boeken van Haye van der Heyden

Foto:

Haye van der Heyden start uitgeverij met anderhalfuurboeken

AMSTERDAM, 30 NOVEMBER 2020 – Comedyschrijver Haye van der Heyden start een uitgeverij met digitale anderhalfuurboeken. Het laatste excuus voor jongeren en Netflixverslaafden om niet te lezen is hiermee voorgoed verdwenen. De boeken lezen alsof je naar een spannende, romantische of komische film kijkt.

“Rond lezen hangt met name onder jonge mensen een dodelijke saaiheid”, zegt Van der Heyden. “Ze willen zich niet door ingewikkelde literaire volzinnen worstelen en kijken daarom liever naar een film”.

Familie Kruys
Om lezen toegankelijk te maken voor een groot publiek start Van der Heyden de eerste uitgeverij ter wereld die boeken uitgeeft met de dramaturgische strakte en leestijd van een speelfilm. “Het leesplezier staat centraal”, zegt de comedyschrijver die bekend is van Nederlandse tv-series zoals Familie Kruys en Kinderen geen Bezwaar. “Je weet zeker dat je een boek in anderhalf a 2 uur uit hebt. Het is een vermakelijke afwisseling tussen het binge-watchen door”.

Tragiekomedie
Uitgeverij Vogelvrij gaat elke maand een nieuw e-book uitgeven. Voor 25 euro per jaar kunnen abonnees alle boeken lezen. In januari 2021 vindt de feestelijke start plaats met de tragikomedie Dame Blanche. Kijk voor meer informatie op http://www.uitgeverijvogelvrij.nl