De eerste levering van Picnic in het Gooi en Gooisch.Nieuws is er bij

en... precies op tijd
en... precies op tijd
Foto: Yvonne Verburg

Blaricum, 2 december 2020 – Online supermarkt Picnic heeft vandaag de start in Het Gooi gevierd met een bezoek aan Gordon. De zanger en presentator nam vanochtend symbolisch de eerste boodschappen in ontvangst voor zijn woning in Blaricum. Met zo’n 16.000 inschrijvingen heeft ongeveer 16 procent van alle huishoudens in het bezorggebied zich inmiddels bij Picnic aangemeld.

Gordon Heuckeroth is verheugd over de komst van Picnic naar zijn woonplaats. “Boodschappen aan huis geleverd krijgen is een uitkomst. Door het werk dat ik doe ben ik veel weg van huis en heb ik gewoon geen tijd om ook nog naar de supermarkt te gaan.” De zanger ziet zeker in deze tijden nog een toegevoegde waarde van de boodschappendienst: “Ouderen kunnen vaak meer dan je denkt, maar dit scheelt wel een hoop hernia’s doordat je niet hoeft te zeulen met al die zware boodschappentassen. Ook voorkomt het stress in de supermarkt buiten die veel te vroege ouderenuurtjes.”

Veel gezinnen
Niet alleen Gooische ouderen, ook veel families kunnen gebruik maken van de bezorgdienst. Binnen Hilversum, de grootste gemeente in het nieuwe bezorggebied, bestaat namelijk een derde van de huishoudens uit gezinnen. Picnic levert daarnaast in Huizen, Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Eemnes. In totaal kunnen zo’n 100.000 huishoudens zich inschrijven voor de bezorgdienst.

“December is voor veel gezinnen een hectische maand”, weet medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Daar komen dit jaar heel veel nieuwe vragen bij. Hoe organiseer je kerst met familie, wat kook je als je altijd uit eten ging en wanneer is het rustig genoeg in de supermarkt om inkopen te doen? Het is fijn om een oplossing aan te kunnen reiken door de boodschappen vers en veilig aan de deur te leveren. Het past bijna een beetje bij de kerstgedachte.”

Centraal gelegen hub
De boodschappen worden bezorgd vanuit een zogeheten hub, een lokaal distributiepunt. Deze is gevestigd aan de Franse Kampweg in Bussum, centraal gelegen in het bezorggebied. Van hieruit gaan bij de start 35 runners (bezorgers) en 15 karretjes de weg op. Dit aantal groeit in 2021 naar 30 wagentjes en 90 runners. Sinds de aankondiging is het aantal inschrijvingen rap toegenomen. Inmiddels hebben 16.000 huishoudens zich aangemeld. “We hebben het er druk mee”, geeft Muller toe. “We bouwen onze activiteiten in Het Gooi snel verder uit. Zo komen zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen aan de beurt.”

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Eerste PicNic levering in ‘t Gooi bij Gordon

Zanger en presentator Gordon nam vanochtend voor zijn huis in Blaricum boodschappen van online supermarkt Picnic in ontvangst. Daarmee vierde de websuper de start in Het Gooi.

We wensen Picnic en alle klanten veel bezorgplezier en niet te vergeten: Bedankt Yvonne Verburg voor de foto’s! XXX

aan de slag 🙂