Hoe een verloren trouwring weer om de juiste vinger kwam

Foto: Hei en Wei

Zo’n vier jaar geleden verloor Joke ter Weijden-Truijens haar trouwring en die van haar overleden man Toon.
Alles in huis aan de Meentzoom werd van zijn plaats gehaald…

De kliko werd binnenstebuiten gekeerd en zelfs met een kindermetaaldetector werd de looproute met de hond op ’t Harde teruggelopen. Helaas leidde het niet tot het terugvinden van de verloren ringen met een grote emotionele waarde. Joke had zich er na zoveel jaar maar bij neergelegd, dat ze deze ringen ooit nog eens terug zou zien.

Wonderen bestaan
Totdat er op donderdag 17 september jl. ineens een bericht verschijnt op de Facebookpagina ‘Blaricum-dorp ditjes en datjes’ met de vraag: ‘Wie kent een Toon uit Blaricum die getrouwd is in 1970’. Dit zette mij aan het denken. Ik vroeg Patricia ter Weijden de trouwdatum van haar ouders en Debora van Praag een foto van de trouwringen. Die werd in eerste instantie gelezen als 6-8-1970. Patricia appte mij dat haar ouders op 6 maart 1970 waren getrouwd. Ik appte terug dat er een trouwring gevonden was met de datum 6-8-1970 met de naam ‘Toon’ erin. Zij appte direct terug: ‘Mijn moeder is haar trouwring verloren, is die acht geen versleten drie?’. Na het zien van de foto bleek dat het wel degelijk de verloren trouwring van de moeder van Patricia, Joke, is.

Gevonden!!

Debora van Praag
Door wie en waar is dit kleinood dan gevonden? Dorpsgenote Debora van Praag is sinds kort een enthousiaste zoekster met een professionele metaaldetector. Zij was op ‘t Harde aan het zoeken en naast de leuke vondsten die ze al gedaan had, was dit wel een ‘krent in de pap’. De dag na het appcontact heeft Debora van Praag de trouwring aan Joke ter Weijden-Truijens overhandigd. Dat dit een emotionele gebeurtenis was, behoeft geen uitleg. Geweldig dat dit in ons dorp kan gebeuren, waarbij de kracht van sociale media weer wordt bewezen. Debora is nog steeds aan het zoeken naar de andere trouwring van Joke. Laten we hopen dat dit ook succesvol mag verlopen, dan laten we u dat zeker weten.

Hoe een verloren trouwring weer om de juiste vinger kwam…
door Frans Ruijter

Reacties

Cookieinstellingen