Hoop doet leven dankzij onze buren van Oud London

Oud London wenst iedereen een gezond en gastvrij 2021
Oud London wenst iedereen een gezond en gastvrij 2021
Foto: Oud London

Precies een jaar geleden waren we nog aan het nagenieten van de kerstdagen met familie en vrienden en maakten we ons op om oud & nieuw uitbundig te vieren met onder andere veel vuurwerk. We genoten van heerlijk eten in restaurants, overnachtingen in binnen- en buitenlandse hotels en gezelligheid in onze favoriete kroeg. Slechts één jaar geleden, voor het gevoel een eeuwigheid.

Van Corona hadden we nog niet gehoord op een enkeling in Wuhan na. We keken vooruit naar 2020 met een goed gevoel. Een jaar vol kansen, uitdagingen, groei, ontwikkeling en – min of meer vanzelfsprekend – een goede gezondheid.

Een groter contrast tussen de verwachting van toen en de werkelijkheid van afgelopen jaar is eigenlijk niet denkbaar.

2020 was het jaar van heel veel leed. Dierbaren die zijn overleden of ernstig ziek zijn geworden en zorgmedewerkers die het werk niet meer aankonden. Kwetsbaren die in eenzaamheid in quarantaine zaten, of nog steeds zitten, en familie en vrienden die we niet konden troosten met een warme omhelzing. Maar er was ook hoop. Hoop in de afgelopen zomer dat het ergste achter ons lag en dat we snel naar het oude normaal terug zouden kunnen. Inmiddels weten we beter. Maar de hoop is niet vervlogen! 2021 wordt zeker het jaar van het licht aan het einde van de tunnel. Eerst flets en zacht schijnend, maar dan steeds feller en warmer. Het jaar dat we beschermd gaan worden tegen het virus. Het jaar dat we langzaam maar zeker weer bij elkaar kunnen komen en het leven weer kunnen leiden en vieren zoals we dat zo graag doen. We blijven hopen, want hoop doet leven.

Hoop is er ook voor ons. Het kan nog even duren, maar vroeg of laat staan wij weer voor u klaar, en hoe!

We kunnen niet wachten u weer te ontvangen. We hebben de deuren moeten sluiten en kunnen al een tijdje niet meer doen waar we goed in zijn en plezier in hebben. “Nee” verkopen zit niet ons DNA en uitgerekend de “nee” hebben we veel te vaak moeten uitspreken. Daar willen wij zo snel mogelijk van af, we kunnen het niet meer horen.

Moe gestreden zijn we allerminst en het bijltje er bij neergooien komt niet in ons op. We blijven uw vertrouwde ontmoetingsplek, wat er ook gebeurt.

Het is niet alleen dankzij onze overheid dat we deze belofte kunnen maken. Zonder onze hard werkende en trouwe medewerkers, onze vaste leveranciers en onze contractpartners zouden wij de belofte niet waar kunnen maken. Hand in hand gingen en gaan we samen door de crisis heen.

Minstens net zo hartverwarmend was u! U die ons volgde en trouw bleef komen voor zover mogelijk of gerechten bij ons bestelde. Tijdens de afgelopen kerstdagen meer dan 1.250 personen die genoten van de Oud London keuken op de zelf gedekte tafel thuis. Daarvoor willen wij u en iedereen die ons heeft gesteund in het afgelopen jaar van harte bedanken.

Net als een jaar geleden kijken we over de jaarwisseling heen naar een nieuw jaar met een goed gevoel, want we laten ons niet kisten. Een nieuw jaar met hoop op betere tijden een jaar vol kansen, uitdagingen, groei, ontwikkeling en – weliswaar wat minder vanzelfsprekend – een goede gezondheid. Het licht schijnt aan het eind van de tunnel.

Wij wensen u een gelukkig en gezond 2021.
Tot snel weer in Oud London!
Nico Bakker
Erik van Dijk