Koffie to go JA Bekers in de Gooise natuur NEE

GNR en Bluk komen met To Go en To Hold bekers
GNR en Bluk komen met To Go en To Hold bekers
Foto: Bluk en Goois Natuur Reservaat

Goois Natuurreservaat en Theehuis ‘t Bluk samen tegen rommel in de natuur met duurzame meeneembeker

Sinds de strenge lockdown is de horeca weer aangewezen op bezorgen en afhalen. En één van de weinige uitjes in de regio die nog kan is de Gooise natuur in. Veel horecagelegenheden grenzend aan het Goois Natuurreservaat verkopen dan ook eten en drinken in wegwerpbekers en -bakjes.

Ongelooflijk, maar waar: een deel daarvan belandt in de natuur. Dat is wat het GNR en Theehuis ‘t Bluk betreft vanaf vandaag verleden tijd. Bij ‘t Bluk kun je nu een duurzame meeneembeker kopen voor 6,99 euro. Je eerste warme drank krijg je dan gratis. Bij herhaalbezoek met de beker ontvang je 25 cent korting op koffie, thee of chocolademelk. De beker is voor 50% gemaakt van koffieschillen en heeft een siliconen band om hete vingers te voorkomen. De actie loopt zeker nog totdat de horeca weer open mag.

Door de beker te kopen help je het GNR de natuur te beschermen en je steunt ‘t Bluk in deze voor de horeca pittige tijden. Gideon de Looze, bedrijfsleider: ‘Een warme drank to go is natuurlijk heerlijk als je buiten bent. Helaas komt er veel afval bij kijken. Deze actie scheelt ons vele bekers rapen per dag. Het is fantastisch dat we kunnen samenwerken met het Goois Natuurreservaat om rommel in de natuur tegen te gaan. Wij gaan ons best doen iedere klant een beker te verkopen!’

Als de actie goed loopt, komt het GNR graag in gesprek met andere horecabedrijven die aan de natuurgebieden liggen en eten en drinken to go verkopen.

De GNR/’t Bluk-beker is verkrijgbaar bij Theehuis ‘t Bluk, Zuiderheide 2, 1251 SE Laren.