Chapeau, Bistrôt Chapeau

Superb!
Foto: FB Bistrot Chapeau

MIDDELS DIT PERSBERICHT VESTIGEN WIJ UW AANDACHT OP HET FEIT DAT BISTRÔT CHAPEAU IN BLARICUM ZOJUIST IS BEKROOND MET EEN BIB GOURMAND IN DE MICHELIN GIDS NEDERLAND 2021. IN TOTAAL ZIJN ER DIT JAAR 13 NIEUWE RESTAURANTS BEKROOND MET EEN BIB GOURMAND. BISTROT CHAPEAU IN BLARICUM HEEFT DAARMEE PLAATS GENOMEN TUSSEN HET EXCLUSIEVE GEZELSCHAP VAN DE BETERE RESTAURANTS IN NEDERLAND.

In de jaarlijks verschijnende Michelin Gids worden de beste restaurants van Nederland opgenomen. De nieuwe Michelin Gids Nederland 2021 wordt dit jaar gepresenteerd op 29 maart. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens deze ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster of een MICHELIN Bib Gourmand. In de voorafgaande weken wordt er door culinair Nederland druk gespeculeerd wie er dit jaar wel of juist niet opgenomen zal zijn in de Michelingids Nederland 2021.

In november 2018 zijn Nicky en Michèle van start gegaan met Bistrôt Chapeau in Blaricum. Ze hebben de lat direct hoog gelegd door hun culinaire ambities te combineren met een laagdrempelige sfeer en bijbehorend prijsniveau. “Er is natuurlijk al best heel veel te vinden in het Gooi, maar wij hebben geprobeerd om niet gewoon de zoveelste aanbieder te zijn maar om iets toe te voegen aan het aanbod. Bij Chapeau bieden we de klassieke Franse keuken, maar dan wel zoals het ooit bedoeld is geweest, dus perfect uitgevoerd in smaak en kwaliteit” Michèle en Nicky werkten samen op het hoogste niveau bij De Librije. Nadat de vonk was overgeslagen besloten zij hun ambities te bundelen en op eigen kracht verder te gaan. Met Bistrôt Chapeau zijn ze een eigen weg ingeslagen en volgen ze hun passie voor de Franse keuken.

Blaricums BISTROT CHAPEAU BEKROOND MET EEN BIB GOURMAND!

De inspanningen van het enthousiaste stel zijn bij de inspecteurs van de Michelingids dan ook niet onopgemerkt gebleven. Vooruitlopend op de presentatie werd vandaag werd bekend gemaakt dat Bistrôt Chapeau in Blaricum dit jaar door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand. Nederland telt 133 restaurants met een Bib Gourmand. Deze aanduiding van Michelin betekent dat het restaurant uitblinkt door een uitstekende kwaliteit voor een goede prijs. In totaal kregen 13 nieuwe restaurants een Bib Gourmand.


“Natuurlijk is het geweldig als je wordt opgenomen in de Michelin Gids. We hebben er met het hele team hard voor gewerkt en dan is het fijn als je inspanningen niet onopgemerkt zijn gebleven. Het feit dat wij ons, als relatieve nieuwkomers in het Gooi, op alle fronten moesten bewijzen voor een kritisch publiek, maakte het een extra uitdaging. Dat we vandaag een Bib Gourmand hebben gekregen is een bekroning voor onze inzet. We blijven onze passie inzetten om hier bij Chapeau mooie dingen te doen.”

Beiden zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en hebben met Bistrôt Chapeau inmiddels een prominente plaats ingenomen in het Gooische uitgaansleven.

In normale tijden is Bistrôt Chapeau van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur.
Op dit moment kunt u bij Bistrôt Chapeau terecht voor afhalen en bezorgen.
Informatie via www.chapeaublaricum.nl of telefonisch via 035-5315693

Reacties