Kampeer tips voor beginners

Heerlijk in de natuur
Heerlijk in de natuur
Foto: kampeermagazine.nl

Kamperen wordt steeds populairder en in Nederland zijn er ongeveer 3,5 miljoen mensen die geregeld kamperen. Ga jij voor het eerst kamperen? Vanaf het moment dat je in de auto stapt is jouw vakantie begonnen.

Met dank aan redactie www.kampeermagazine.nl

Met deze praktische tips wordt jouw eerste kampeervakantie een groot succes. Geniet van de zon, natuur en elkaar tijdens een ontspannen kampeervakantie.

Voorbereiding voor een kampeervakantie
Als je met de auto op kampeervakantie naar het buitenland gaat is het verstandig om voor vertrek de autoverzekering te checken en te kijken hoe het zit met de dekking in het buitenland. Als beginnende kampeerder is het verstandig om te oefenen met het opzetten van de tent voordat je weggaat. Zeker als je in het donker aankomt op de camping is het prettig als je weet hoe je jouw tent opzet. In het hoogseizoen is het vaak nodig om van tevoren een plekje op de camping te reserveren. Ga jij liever op de bonnefooi? Tegenwoordig kun je jouw mobiele internetabonnement ook in het buitenland zonder extra kosten gebruiken, waardoor je onderweg gemakkelijk kunt opzoeken welke campings er allemaal in de buurt te vinden zijn.

Zorg voor een goed luchtbed
Tijdens je vakantie kom je even helemaal tot rust. Maar dan moet je wel goed slapen. Niets is zo vervelend als middenin de nacht wakker worden op de grond omdat je luchtbed langzaam leegloopt. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten luchtbedden. Ga voor een dik exemplaar met een extra stevige binnenkant. Hierdoor loop je minder kans op beschadigingen en slaap je extra hoog. Een luchtbed met ingebouwde pomp is volgens veel kampeerders een goede investering. Na een dag reizen hoef je niet met een pomp in de weer, want jouw luchtbed is met één druk op de knop opgepompt. Zo kun je zo weer onder de wol. Ga ook voor een hoogwaardige slaapzak, zeker als je in het voorjaar of najaar gaat kamperen. De lagere temperaturen ‘s nachts kunnen er al snel voor zorgen dat je wakker ligt als je een te dunne slaapzak hebt.

Zorg voor vermaak
De kans is groot dat het tijdens jouw kampeervakantie minimaal één keer gaat regenen. Daarnaast is het heel gezellig om ‘s avonds lang te tafelen of te borrelen, maar heb je misschien ook wel eens zin in wat anders. Neem wat leuke spelletjes mee zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Zo zijn er verschillende bordspellen in een compacte reisvariant verkrijgbaar. Voor veel mensen is kamperen een manier om even offline van de natuur te genieten. Wil jij net als thuis gewoon kunnen Netflixen? Dat is geen probleem. Neem ook je tablet of laptop mee als je graag een filmpje of een serie kijkt. Op de betere campings krijg je toegang tot gratis wifi.

Wil jij ook als eerste op de hoogte blijven van het kampeer nieuws?
Ga naar www.kampeermagazine.nl en vul je gegevens voor de nieuwsbrief in.