Vrolijke Vogelnesttaart volgens recept van Landleven

Hier word je blij van
Foto: Landleven

Een gebakken cheesecake met chocola en paassnoepgoed. Op de juiste manier versierd lijkt het net een vogelnestje! Een vrolijk gezicht op de paastafel.

DIT HEB JE NODIG:
Voor de bodem

200 g kokoskoekjes (Nizza)
100 g ongezouten boter
1 el kokosrasp

Voor de vulling

600 g roomkaas (MonChou)
1 vanillestokje (of vanille-essence) VROLIJKE VOGELNESTTAART
2 el bloem
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
125 g crème fraîche

Ter versiering

100 g (smelt)chocolade, melk
chocolade paaseitjes
eitjes van marsepein
schuimkransjes
ZO GA JE TE WERK:
Maak eerst de bodem van de taart. Verkruimel de koekjes; dat kan in een keukenmachine of stop ze in een stevige plastic zak en sla ze kapot met een deegroller.
Smelt de boter en meng er de koekkruimels en de kokosrasp door.
Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 24 centimeter) met bakpapier en druk het mengsel met de achterkant van een lepel tot een stevige bodem.
Laat de taartbodem een kwartier in de koelkast opstijven.
Klop in een ruime kom de roomkaas los. Meng er de overige ingrediënten door en klop tot er geen klontjes meer zijn.
Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake 90 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden. De randen moeten dan stevig zijn, maar het midden mag nog wiebelen.
Haal de taart voorzichtig uit de oven. Laat hem rustig afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna minimaal vier uur in de koelkast.
Versier de taart vlak voordat je hem wilt serveren. Smelt de melkchocolade, doop een vork in de chocolade en draai rondjes boven de rand van de taart met deze vork. Herhaal tot er een ‘takkenrand’ is gevormd.
Versier verder met schuimkransjes, paaseitjes en wat verkruimelde schuimkransjes.

Dit recept wordt u aangeboden door Landleven! Zie voor meer (w)etenswaardigheden www.landleven.nl

Heb je ook een leuk recept? Stuur dan naar [email protected] wij plaatsen gratis ( foto max 5 mB )

Adverteren mag natuurlijk ook 😉

Reacties