Gooise Meren zwerfvuilambassadeurs gezocht

zakken vol zwervend afval...
zakken vol zwervend afval...
Foto: Gooise Meren

Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart hebben tientallen vrijwilligers in wijken en buurten de handen uit de mouwen gestoken om Gooise Meren een stukje schoner te maken. Dankzij de helpende handen van zwerfvuilambassadeurs en vrijwilligers was de oogst aan zwerfvuil indrukwekkend.
Een van de taken van de gemeente is het schoonhouden van de straten, maar dat kunnen ze nooit alleen en voor 100%. Er blijft altijd iets van zwerfvuil op de straten, maar de ambassadeurs zorgen ervoor dat dat laatste restje zwerfvuil ook nog verdwijnt uit de straat. ​Waarvoor DANK!

Inmiddels hebben al 169 straten in Gooise Meren een zwerfvuilambassadeur. Zij adopteren een of meerdere straten in de buurt waar ze wonen en houden deze met een aantal andere vrijwilligers schoon. In de praktijk betekent dit dat zo’n één keer per maand de straat of buurt wordt opgeruimd.
Wilt u ook zwerfvuilambassadeur worden van uw straat? Geef u dan op

Check hier of uw straat/buurt al een zwerfvuilambassadeur heeft.

Klik hier om de Afval Bingo Kaart te downloaden / printen