Vers desembrood haal je bij het Graanschap in Laren

Blonde dame
Blonde dame
Foto: Nichon Glerum

Wil jij een blonde dame of toch liever een bronzen bink?

Bij het Graanschap kunt u kiezen uit licht en donker desembrood en ook volle glorie is mooi gebruind.

Photo: Nichon Glerum

Het Graanschap is het eerste bedrijf in Nederland dat teelt, maalt en bakt. We maken waanzinnig lekker brood van 100% Nederlands graan. Het graan telen we op Schokland, de Noordoostpolder. Naast de akkers staat de molen waar we het graan vermalen tot meel. Ons doel: Waanzinnig goed brood maken en tegelijkertijd bijdragen aan een vruchtbare grond en meer biodiversiteit zoals bijen, insecten en vogels.

TIJD VOOR VERANDERING
De boer moet anders gaan boeren en de bakker anders gaan bakken. Zo niet, dan raakt de bodem uitgeput. Voor de grond is graanteelt essentieel. Het is diepgeworteld en maakt de bodem gezonder. Graan wordt in Nederland vooral geteeld voor veevoer en levert weinig op. Wij maken er een heerlijk lokaal brood van. We halen alles uit de Nederlandse graankorrel wat erin zit. Dat lukt met natuurinclusief telen, een bijzondere maaltechniek, lange rijstijden en aandacht voor het deeg. En boer, bakker en molenaar verdienen er een even grote boterham mee.

BLIJF OP DE HOOGTE!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons project.

DANK JE WEL VOOR JE INTERESSE!

Heb je ook iets lekkers wat je wilt delen? [email protected]