Verkeersveiligheid in het Gooi vliegt uit de bocht

Foto: Wijs Letselschade

De verkeersveiligheid in het Gooi is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. In de gemeente Laren is het College de afgelopen maanden bezig geweest met de verkeersveiligheid op de Brink te verbeteren. Dit door de toegenomen verkeersdrukte en vooral de toename van het aantal jeugdige spotters op de Brink sinds coronatijd.

“Het spotten en fotograferen van mooie sportauto’s is natuurlijk ontzettend leuk, zeker als er verder weinig vertier is. Maar als er hierdoor onveilige situaties ontstaan, wordt het al snel een probleem”, aldus Inkie Stoop die met haar kantoor van juristen mensen bijstaat die buiten hun schuld betrokken zijn geraakt bij een ongeval. Ook gemeente Hilversum heeft onlangs haar top 10 van meest onveilige plekken in het verkeer aangepakt. De verkeersveiligheid in het Gooi is daarmee een belangrijk thema. Dit is onder meer te merken aan het aantal verkeersslachtoffers dat zich bij Inkie Stoop van Wijs letselschade meldt.

“De ongevallen zien we voor de deur gebeuren”

“Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Laren. We weten hoe gevaarlijk het hier in de regio kan zijn. We zien de ongevallen soms bijna voor de deur gebeuren. Wij staan met regelmaat cliënten uit het Gooi en omgeving bij die slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeval en die daarbij ook nog eens vervelend letsel hebben opgelopen”, aldus Inkie Stoop. “Dit met alle vervelende gevolgen van dien”.

Een oproep tot verdraagzaamheid

Volgens Stoop is het goed dat er vanuit gemeenten wordt gekeken naar het verbeteren van verkeersveiligheid, maar roept zij ook op tot meer verdraagzaamheid binnen het verkeer: “Het Gooi is bij uitstek een dorpse omgeving waarbij mensen van alle leeftijden zich op de fiets verplaatsen. Wij zien zelf hier op straat regelmatig geïrriteerde verkeersdeelnemers, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan, zoals het snel inhalen van groepjes fietsers op een smalle weg. Met zo veel scholieren op de fiets, die zich vaak niet aan de verkeersregels houden, ligt irritatie op de loer.  Een beetje meer geduld en begrip voor elkaar kan al veel oplossen. Ook hardrijders en het verzuimen van voorrang verlenen is iets wat wij zelf als inwoners van het Gooi met regelmaat terugzien in het verkeer.”

Afhandeling van verkeersongevallen

Stoop merkt ook dat de afhandeling na zo’n verkeersongeval soms te wensen overlaat. “Mensen weten vaak niet zo goed wat ze moeten doen als ze slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeval. Er komt vaak veel regelwerk op je af en je hebt veel kosten waarvan je niet weet waar je die kwijt kunt. Meestal is de schade op de tegenpartij te verhalen en heb je veel baat bij iemand die het werk voor jou uit handen neemt, zodat jij je kunt focussen op je herstel”, aldus Inkie Stoop. Wijs letselschade is met haar kennis van de omgeving en regio Het Gooi een helpende hand voor veel verkeersslachtoffers in deze omgeving. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met Wijs letselschade op.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Wijs Letselschade