Verbind de buurt met lekker eten uit Buurtkeukens

Foto:

Buurtkeukens is hét platform waar je gratis een foodtruck regelt voor in je buurt. Je betaalt natuurlijk wel je eigen bestelling. De buren en vrienden uit de buurt bestellen via een link en zo is je straatfeest een regelrecht succes…en coronaproof

Buurtkeukens is ontstaan in april 2020 vanuit de gedachte om foodtruckondernemers te helpen overleven in coronatijd. En om de buurt met elkaar te blijven verbinden met een lekkere hap. Nu een jaar later is Buurtkeukens volwassen geworden. ‘Buurtkeukens is een blijvertje’, aldus mede-oprichter Jeroen Janssen.

Buurtkeukens in ‘t kort
Buurtkeukens is hét platform waar je gratis een foodtruck regelt voor in je buurt. Je betaalt natuurlijk wel je eigen bestelling. De buren en vrienden uit de buurt bestellen via een link die gedeeld wordt via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Op de website van Buurtkeukens vind je meer dan 200 foodtrucks waar je uit kunt kiezen. Alle smaken, geuren en kleuren zitten erbij. Selecteer je regio en het soort keuken waar je zin in hebt en maak een keuze uit de selectie. Iedereen bestelt vooraf, zo kan de foodtruck beter en zuiniger inkopen. Het is helemaal veilig en we werken in tijd slots, volledig coronaproof.

Meer dan 1.000 buurten doen al mee en op Koningsdag hebben we meer dan 80 foodtrucks in buurten in heel Nederland gefaciliteerd.

Over de oprichters
Nadat de Gooische ondernemer Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt in Bussum haalde om een foodtruckondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. Samen met zijn buurtgenoten én compagnons Michel Elings en Thijs Zoon bouwden ze binnen een mum van tijd het platform. Jeroen Janssen: ‘Wat begon als een sympathiek gebaar, is uitgelopen tot een echte onderneming. Buurtkeukens is een blijvertje! En wat is er nu leuker dan straks als het weer mag een mini-festival in je straat creëren met de keuze en het gemak van Buurtkeukens?’

Zo werkt het
• Maak een keuze uit een van de 200 foodtrucks
• Reserveer een datum (deze wordt bevestigd)
• Stuur de link door naar je buren en vrienden
• Bestel je maaltijd en selecteer je eigen tijdslot
• Maak het gezellig met een muziekje en geniet van de verbinding in de buurt

Voor meer info, ga naar: Buurtkeukens