KNRM is te hulp geschoten bij overstromingen

Gelukkig weer op de terugweg...
Foto: KNRM

De KNRM heeft hulp aangeboden aan Limburg bij het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum) om met het beschikbare materieel en mensen te helpen bij de overstromingen in Limburg en daar is positief op gereageerd.

Het materieel wat de KNRM naar Limburg gestuurd heeft is:
• 2 x kusthulpverleningsvoertuigen;
• 2 x Atlantic 75;
• 1 x Float 500;
• KNRM-vrachtwagen, -Crafter en -busjes.

Sleepwagen

Op het landelijke kantoor van de KNRM is inmiddels een crisisteam ingericht onder leiding van directeur Jacob Tas. Er zijn 24 vrijwilligers en beroepsmedewerkers met het materieel onderweg vanuit IJmuiden naar IJsselstein om na instructies van het LOCC af te reizen naar Limburg.

De inzet van additionele vrijwilligers en materieel gaat niet ten koste van de operationele inzetbaarheid van de 45 KNRM-reddingstations.

Zodra er meer informatie is, dan komen we weer in de lucht. We wensen de KNRM’ers die onderweg zijn naar in eerste instantie IJsselstein succes! KNRM

Laatste nieuws:

Nadat de KNRM haar hulp aangeboden bij het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum) om te helpen bij de overstromingen in Limburg, zijn er 24 vrijwilligers en beroepsmedewerkers met het materieel afgereisd naar Limburg. In de briefing op vrijdagochtend 16 juli hebben de veiligheidsregio’s van Limburg besloten af te schalen, omdat het grootste risico geweken was. De inzet van het peloton waarbij de KNRM was ingedeeld, was niet langer nodig.

CHAPEAU!!

Reacties