Scholen weer open: oppassen op de weg!

Foto: Wijs Letselschade

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer open. Iedereen is hartstikke blij dat de scholen in deze coronatijd weer open zijn gegaan. Dit betekent wel dat de verkeersdrukte toeneemt en ongelukken weer op de loer liggen. Veilig Verkeer Nederland roept in haar campagne ook op om in augustus en september als automobilist extra alert te zijn en je snelheid te matigen.

Pas je rijgedrag aan!

Inkie Stoop, eigenaresse van Wijs letselschade dat is gevestigd in Laren, merkt ook dat de drukte op de weg in het Gooi weer toeneemt. “Er is een toename aan verkeer, mogelijk doordat er toch weer wat meer op kantoor wordt gewerkt. Aan de andere kant zie je hier in het Gooi in de ochtend en in de middag juist ook veel scholieren die op de fiets naar school gaan en niet altijd even oplettend zijn. Kinderen die met vriendjes fietsen of een nieuwe route naar school moeten leren kennen zijn niet altijd even alert op gevaarlijke situaties of het geven van voorrang waar het moet. Soms levert dit irritatie op bij andere weggebruikers. Een beetje geduld en begrip voor deze vaak jonge weggebruikers kan dan net het verschil maken om een ongeluk te voorkomen”, aldus Inkie Stoop. “We willen toch allemaal dat onze kinderen veilig naar school kunnen fietsen? “

Letselschade na een fietsongeval

Stoop laat weten dat Wijs letselschade regelmatig slachtoffers van fietsongevallen bijstaat na een ongeval. “Wij staan met regelmaat cliënten bij die hier in de omgeving letsel hebben opgelopen na een fietsongeval. Vaak weet de tegenpartij niet goed hoe te handelen en worden niet de juiste stappen gezet. Dit terwijl je als fietser als zwakkere verkeersdeelnemer wordt aangemerkt en de wet een fietser extra bescherming biedt als er een ongeval plaatsvindt. Dit betekent dat je vrijwel altijd je letselschade op de tegenpartij kunt verhalen” aldus Stoop. Zo stond zij onlangs nog een slachtoffer bij die was aangereden door een automobilist en hierbij vervelend knieletsel opliep. “In eerste instantie werd het slachtoffer zelf verweten niet goed te hebben uitgekeken. Omdat het slachtoffertje nog geen 14 jaar was, had dit verwijt geen kans van slagen en is de aansprakelijkheid voor dit ongeval volledig erkend door de verzekeraar van de automobilist. Het levert veel voldoening op wanneer je dit soort discussies uit handen kan nemen van de ouders zodat zij zich samen met hun kind volledig kunnen focussen op het herstel”, aldus Inkie Stoop. “Wat dat betreft hebben wij een enorm mooi vak.“

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Wijs Letselschade