Verkeerscampagne Laren richt zich op snelheidsovertreders

Duidelijker kan niet...
Duidelijker kan niet...
Foto: Gemeente Laren

Nieuwe verkeerscampagne Laren richt zich op snelheidsovertreders

De gemeente Laren is vandaag gestart met een verkeerscampagne om aandacht te vragen voor de maximumsnelheid in het dorp. De gemeente ontvangt regelmatig meldingen en klachten over het rij- en snelheidsgedrag van weggebruikers in woonwijken (30 km/u zones) en op toegangswegen (30 km/u en 50 km/u). Met attentieborden en later ook via spandoeken wordt de automobilist herinnerd aan de maximumsnelheid. De campagne loopt van september tot december 2021.

Wethouder Ton Stam: ¨Te hard rijden in het dorp is nergens voor nodig. Wij nemen klachten van inwoners daarover heel serieus. Het aanpassen van de wegen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van drempels of wegversmallingen, heeft helaas niet altijd en overal voldoende effect. Dit komt mede door de steeds grotere en meer geavanceerde voertuigen (betere vering, demping etc.) die minder ‘last’ ervaren van zo’n verkeersmaatregel. We vragen nu aan de automobilist om rekening te houden met andere weggebruikers en doen dat met deze opvallende verkeerscampagne.¨

Attentieborden en spandoeken
Langs de toegangswegen naar de kern van Laren waar een maximumsnelheid geldt van 30 km/u, komen er attentieborden in de berm. Boven de toegangswegen waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u, hangen we spandoeken op met de tekst: ¨Hard rijden is geen must, kies voor langzaam en bewust.¨ Op de toegangswegen waar een maximumsnelheid geldt van 30 km/u, komen spandoeken waarop staat: ¨Laren is geen racebaan, houd je eraan!¨ De borden staan er van begin september tot december 2021. De spandoeken hangen er van maandag 4 oktober tot maandag 1 november 2021.

Ook via andere communicatiekanalen wordt aandacht gevraagd voor de maximumsnelheid in Laren waaronder via sociale media (Facebook @gemeentelaren en Twitter @gem_laren).

Evaluatie
Na afloop van de verkeerscampagne in december wordt er geëvalueerd. Als de campagne een succes blijkt is het mogelijk dat deze in het voorjaar van 2022 (en waarschijnlijk ook erna) wordt herhaald.

 

Foto: Wethouder Ton Stam bij het eerste attentiebord langs de Eemnesserweg (t.h.v. Barbiersweg).