Supermarkt stopt per vandaag met sigaretten verkoop in Nederland

Onderweg naar Rookvrije Generatie(s)
Onderweg naar Rookvrije Generatie(s)
Foto: Lidl

Lidl Nederland stopt per vandaag met de verkoop van sigaretten en tabak in al haar winkels.

Lidl heeft zich aangesloten bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Dit initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds heeft als doel kinderen de kans te geven rookvrij op te groeien en hen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken.

 

Onderweg naar Rookvrije Generatie(s)

 

In 2018 besloot Lidl stapsgewijs te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak. Deze operatie is inmiddels succesvol afgerond. Lidl draagt hiermee actief bij aan het mogelijk maken van een Rookvrije Generatie.