KNRM assisteert bij ernstig ongeluk bij sluizencomplex Terneuzen

triest ongeval
triest ongeval
Foto: KNRM

Vrijwilligers van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert hebben assistentie verleend bij een ernstig ongeval nabij het sluizencomplex in Terneuzen. Een bestelbus raakte van de weg en kwam op een binnenvaartschip terecht. Vijf inzittenden raakten gewond, één overleed. Het ongeval deed zich voor nabij de Westsluis. Door onbekende oorzaak raakte de bestelbus rond 8:55 uur van de weg en kwam op een afgemeerd binnenvaartschip terecht. Vervolgens raakte het voertuig (deels) te water.De bemanning van het binnenvaartschip heeft touwen vastgemaakt om te voorkomen dat het voertuig zou zinken. Ondertussen werden brandweereenheden, waaronder duikers, ambulances, de traumahelikopter, politie, Rijkswaterstaat en de KNRM gealarmeerd. Ook bergingsbedrijf Multraship schoot te hulp. Vijf inzittenden wisten zichzelf te bevrijden en zijn aan boord van het binnenvaartschip genomen. Eén persoon zat bekneld en is helaas overleden. Door KNRM reddingboten Zeemanshoop (Breskens) en Jan van Engelenburg (Hansweert) zijn meerdere personen vervoerd naar de calamiteitensteiger alwaar ambulances gereed stonden voor vervoer naar het ziekenhuis.

Met dank aan KNRM en