Sluiting woning Baarn na vondst drugslaboratorium

Voor en Tegen en Doorrrr
Voor en Tegen en Doorrrr
Foto: Gemeente Baarn

 

Recent heeft de politie in een woning aan de Zevenlindenweg een drugslaboratorium aangetroffen en grondstoffen voor de productie van illegale harddrugs. Conform het beleid om streng op te treden tegen ondermijnende criminaliteit, is de woning op last van de burgemeester gesloten en mag gedurende 3 maanden niet verhuurd worden.

Sluiting woning na vondst drugslaboratorium

 

 

Op grond van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd tot het sluiten van een pand als er illegale drugs wordt geproduceerd of drugshandel plaatsvindt. De productie en handel in illegale drugs is namelijk gerelateerd aan ernstige ordeverstoringen en andere vormen van criminaliteit. Met een sluiting wordt de bekendheid van een woning als plek waar drugs gemaakt of verkocht wordt weggenomen en ‘de loop’ eruit gehaald.

 

Burgemeester Röell: “De criminaliteit rond illegale drugs pakken we hard aan. Als samenleving moeten we ons blijven inspannen om te voorkomen dat drugscriminelen voet aan de grond krijgen en de rechtsorde ondermijnen. Dat is dus geen ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar geldt ook in Baarn.”