Piekjesmarkt in Laren op Koningsdag

Yes, we hebben er zin in
Yes, we hebben er zin in
Foto: LeBocque
Lieve mensen,
Vorige week werd in het huis-aan-huis weekkrantje bekend dat de Piekjesmarkt (vrijmarkt) in Laren tijdens Koningsdag dit jaar niet door zou gaan, omdat de Oranjevereniging te weinig vrijwilligers zou hebben. Wij vonden dit erg jammer (vooral voor alle kids in het dorp), omdat dit al jaren bij Koningsdag Laren hoort. Na overleg met de gemeente heeft Le Bocque besloten de taak op zich te nemen de Piekjesmarkt 2022 in goede banen te leiden. De Piekjesmarkt gaat dus TOCH door!
Wij hopen dat iedereen ons helpt door een paar instructies op te volgen die verbonden zijn aan de vergunning. De regels hebben te maken met brandveiligheid, calamiteiten en algemene veiligheid. Zo maken we er samen weer een mooie Koningsdag van!

Yes, we hebben er zin in

 

– Piekjesmarkt begint niet eerder dan 5:00 uur
– Dan is Barbiersweg afgesloten voor verkeer (weg van Jumbo naar Albert Heijn)
– Iedereen kan een plekje zoeken op de Barbiersweg en het direct daarnaast gelegen parkeerterrein.
– Anders dan andere jaren is dat het parkeerterrein voor Loetje voor auto’s bereikbaar en open blijft. Dat is het hele gebied waar ook de weekmarkt is. Daar dus geen Piekjesmarkt maar kan iedereen wel fijn parkeren en in- en uitladen.
– Aan de kant van de Jumbo staat een grote container. Wij vragen iedereen vriendelijk om na afloop (uiterlijk 12:00 uur) alle rommel op te ruimen en in de container te doen.
– In het verleden zijn er kleine ongelukken gebeurd omdat kinderen in de container spullen gingen zoeken. Let dus goed op en laat geen kinderen spelen in en rond de grote container!
– Er zal ook een braderie zijn op het Zevenend vanaf Albert Heijn richting de Brink, maar dit organiseren wij niet.

Alvast dank voor ieders medewerking en samen maken we er een gezellige Koningsdag van!

Le Bocque

— bij Plein 1945.