Hoogstaande muziek van wereldfaam strijkt neer in Blaricum

Programma bekend
Programma bekend
Foto: Andrej Grilc

Na twee stille Corona-jaren is het Blaricum Music Festival weer terug van weggeweest. Van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 9 juli staat Blaricum weer in het teken van hoogstaande klassieke (en iets minder klassieke) muziek, passievol uitgevoerd door solisten en ensembles van wereldfaam. Het Blaricum Chamber Orchestra is ‘orchestra in residence’ en alle concerten vinden plaats in de Vituskerk en de Dorpskerk. In Het Theater (een prachtige nieuwe locatie voor het Blaricum Music Festival) vinden kindervoorstellingen en masterclasses plaats.

 

Klassieke muziek in de kerk

 

Het Blaricum Music Festival heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de mooiste klassieke muziek en dit het liefst op een ongedwongen en feestelijke manier. En als je de mooiste muziek wilt bieden dan kom je al snel uit bij uitvoeringen door de beste musici… Gelukkig heeft een aantal toppers uit het internationale muziekleven de uitnodiging om naar Blaricum te komen aanvaard. Zo zal de legendarische cellist Mischa Maisky twee concerten geven, een met orkest en een recital dat eindigt in een trio met zijn twee oudste kinderen Lily en Sascha.

 

 

‘Artist in residence’ is dit jaar de weergaloze pianist Denis Kozhukhin. Naast vaste duo-partner van onder anderen onze nationale trots Janine Jansen is hij een van de meest gevraagde solisten van dit moment. Naast concerten zal hij ook twee dagen masterclasses geven tijdens welke hij zijn kennis en kunde zal delen met zijn jongere collega’s.
De openings- en sluitingsconcerten worden verzorgd door klassiek geschoolde topviolisten die een ‘andere kant’ op zijn gegaan. Hongaar Roby Lakatos (vorige editie een doorslaand succes) is de meest beroemde zigeunermusicus ter wereld geworden en voor de Algerijnse Fransman Gilles Apap geldt dat hij hetzelfde heeft bereikt binnen de wereld van de jazz- en de wereldmuziek. Het worden allebei doldwaze en spetterende concerten waarbij stilzitten geen optie is!

Bij alle concerten zijn lekkere drankjes en hapjes te koop en rond de concerten in de Vituskerk is het tevens mogelijk om VIP-cateringarrangementen te reserveren (dan wordt u voorafgaand aan het concert, in de pauze en na afloop in een van het algemene publiek afgescheiden ruimte bediend).
Dit is zowel voor particuliere als zakelijke gasten een fijne manier om optimaal van het moment en elkaar te kunnen genieten.

Het volledige programma (12 concerten, 2 kindervoorstellingen en 4 dagen masterclasses) is te vinden op www.blaricumfestival.com en hier zijn ook kaarten en VIP-cateringarrangementen te bestellen.

Het Blaricum Music Festival is opgericht en wordt geleid door dirigent/violist Peter Santa. Zonder hulp van sponsoren, donateurs, adverteerders, vrijwilligers en gastgezinnen was het niet mogelijk geweest om het festival in 2018 te lanceren en tot op de dag van vandaag te laten bestaan. Het team van het Blaricum Music Festival doet een oproep aan iedereen die nog wil/kan helpen (financieel, in natura, als vrijwilliger en/of gastgezin) om contact met hen op te nemen ([email protected]) en is iedereen die dit nu al doet onnoemelijk veel dank verschuldigd!

Reacties

Cookieinstellingen