Aanpak verkeerslichten Brink

Intelligente verkeerslichten
Intelligente verkeerslichten
Foto: Gemeente Laren

Deze zomer gaat de gemeente Laren de werking van de verkeerslichten op de Brink aanpakken.Staat u regelmatig ook een tijdje te wachten voor een verkeerslicht op de Brink? U bent niet de enige. Daarom gaat de gemeente dit binnenkort aanpakken. Door de werking van de verkeerslichten op de Brink te verbeteren, worden de wachtrijen straks korter en de doorstroming beter.

Wie Wat Waar

Wat houden de werkzaamheden in?
De verkeerslichten krijgen nieuwe software en er komen nieuwe meetsystemen in het wegdek. Hierdoor zijn de verkeerslichten straks beter afgestemd op het verkeer. De werkzaamheden duren twee weken (11 juli t/m 22 juli 2022). Tijdens de werkzaamheden worden delen van de weg afgezet met verkeersmaatregelen en verkeersregelaars. De Brink blijft dus open, maar het advies is om tijdens de werkzaamheden de Brink met de auto zoveel mogelijk te vermijden. De hinder voor fietsers en voetgangers zal beperkter zijn.

Nachtelijke werkzaamheden op 21 juli
In één nacht wordt een meetsysteem en de nodige kabels midden op het kruispunt aangebracht. Het verkeer op het kruispunt wordt donderdag 21 juli 2022 van 22:00 – 06:00 uur geregeld met verkeersregelaars. Bent u ondernemer in de buurt van de Brink en heeft u contact met chauffeurs/leveranciers? Dan willen wij u vragen om hen op deze nachtelijke werkzaamheden te wijzen.

Goed om te weten: zodra de werkzaamheden in de bestrating zijn afgerond, betekent dit nog niet dat de verkeerslichten meteen beter werken. In de tweede helft van augustus wordt hiervoor de software geïnstalleerd. Vanaf dat moment merkt u verschil in de werking van de verkeerslichten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.laren.nl/brink